Filtreaza produsele

Fungicide

Fungicidele sunt sunt compuși chimici utilizați pentru combaterea bolilor criptogamice la plante. Au la bază compuși de sulf, cupru, mercur, formaldehidă și au acțiune toxică asupra ciupercilor, dar sunt inofensive pentru plante.

Fungicidele pot fi de diferite tipuri, de contact (oferind protecție la suprafața plantei), translaminare (soluția este distribuit către partea inferioară a frunzelor, oferind astfel protecția acestora) sau sistemice (pătrund prin țesutul vascular al plantei).

Fungicidele chimice se bazează în cea mai mare parte pe acțiunea sulfului, iar cele naturale includ ulei de neem, ulei de rozmarin, ulei de jojoba sau fungi benefici. Unii agenți patogeni pot dezvolta rezistență la fungicide, astfel că cel mai bun mod de a evita acest lucru este alternarea utilizării diferitelor produse, tratamente alternante sau fungicide cu un mecanism diferit de acțiune. În acest fel, agentul patogen nu se va putea adapta la mai multe tipuri de fungicide într-o perioadă scurta de timp și, chiar daca rezistă la unul, celalalt tip de fungicid îl va distruge.

DoctorulGrădinii.ro vă oferă o gamă variată de fungicide de la cei mai importanți producători mondiali și aici amintim: Adama, Alchimex, Arysta Lifescience, Basf, Bayer, Du Pont, Nufarm, Rotam, Syngenta, Dow Agro Sciences, Cheminova etc.

Afișez 1 - 24 din 68 de rezultate