Fungicid Lieto

Pret de la: 5,00 lei

Acumuleaza pana la 35 puncte.

Descriere

Formulare: Granule dispersabile in apa

Prezentare:
 LIETO este un fungicid sistemic, conditionat sub forma de granule dispersabile in apa (WG), avand culoarea maro si miros specific.

Caracteristici tehnice:

LIETO este un fungicid cu actiune curativa si preventiva, fiind conditionat sub forma de granule dispersabile in apa (WG). Are in componenta sa doua substante active, cu doua mecanisme de actiune diferite.
Cymoxanil 330 g/kg – substanta activa cu un mecanism de actiune multisite, sistemica ce este foarte rapid absorbita de aparatul foliar si distribuita omogen in tot corpul plantei.
Activitatea preventiva este data de capacitatea cymoxanilului de a distruge sporii de mana, inainte de instalarea infectiei.
Activitatea curativa este data de capacitatea substantei de a bloca dezvoltarea miceliului in primele 2-3 zile de la instalare.
Cantitatea de cymoxanil aplicata este redusa (120 – 150 g/ha), avand un impact minim pentru mediul inconjurator si probabilitate scazuta de a genera forme rezistente.
Zoxamide 330 g/kg – substanta activa de contact, cu actiune preventiva, caracterizata prin capacitatea de distrugere a sporilor de mana inainte ca boala sa se instaleze in planta.
Are un mecanism de actiune multisite; inhiba formarea zoosporilor in sporangia; stopeaza alungirea tubului polinic in primele cicluri de diviziune in nucleu, prevenind patrunderea fungilor in celulele plantei.
Patrunde in planta foarte rapid (1-2 ore de la aplicare), in sistemul cuticular care acopera stemul frunzelor si fructelor.
Are si efect secundar de combatere a Botritis spp. si Alternaria spp.
Are un profil eco-toxicologic foarte bun.
LIETO este rezistent la spalare (ploi si apa de irigatii). Se recomanda alternarea in aplicare cu alte produse de protectie a plantelor, dar nu mai mult de 5 aplicari pe sezon.

Recomandari de utilizare:

Tratamentele cu LIETO se executa conform strategiei de protectie a plantelor, stabilita conform fisei tehnologice a fiecarei culturi, in alternanta cu alte fungicide, pastrand un interval de 7-10 zile intre tratamente.
In cultura cartofului, produsul LIETO poate fi aplicat pe toata perioada de vegetatie, incepand cu fenofaza de 3-4 frunze adevarate, pana la maturarea fructificatiilor (inegrirea semintelor din baca). Recomandarea Summit Agro Romania este sa aplicati produsul LIETO incepand cu 3-4 etaje de frunze formate, pana la maturarea fructelor. Pentru primele 2 tratamente recomandam sa aplicati LIETO singur, iar urmatoarele 2-3 tratamente in tank-mix cu alte produse (ex. Fluazinam, cyazofamid).
In cultura de tomate, produsul LIETO poate fi aplicat incepand cu fenofaza de 3-4 frunze adevarate, pana la fenofaza de coacere a fructificatiilor. Recomandarea Summit Agro Romania este de a incepe tratamentul cu LIETO incepand cu fenofaza de formare a bobocilor florali, pana la coacerea completa a fructelor. Ca si in cazul culturii de cartof, recomandam maximum 5 tratamente per perioada de vegetatie, cu un interval de 7-10 zile intre tratamente.
In cultura vitei de vie, produsul LIETO poate fi utilizat incepand cu fenofaza de 3-4 frunze adevarate, pana la coacerea fructificatiilor. Recomandarea Summit Agro Romania este sa folositi produsul LIETO incepand cu fenofaza de scuturare completa a florilor, pana la intrarea in parga a fructificatiilor. LIETO are efect si in combaterea scoriozei si a putregaiului negru si are efect secundar si in combaterea putregaiului cenusiu. Numarul maxim de tratamente pe perioada de vegetatie este de 5, respectand un interval de 7-10 zile intre tratamente.

Stadiul omologarilor in Romania:

Cultura: Cartof
Organism daunator: Mana cartofului (Phytophthora infestans)
Doza / Concentratie: 0,45 kg/ha

Cultura: Tomate
Organism daunator: Mana tomatelor (Phytophthora infestans)
Doza / Concentratie: 0,40 kg/ha

Cultura: Vita de vie
Organism daunator: Mana vitei de vie (Plasmopara viticola)
Doza / Concentratie: 0,40 kg/ha

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Gramaj

4 g, 40 g

Livrare
Promotii
Fungicid Lieto
Fungicid Lieto
Pret de la: 5,00 lei
Cosul meu