Fungicid Aliette 80 WG

Pret de la: 9,00 lei

Acumuleaza pana la 775 puncte.

Descriere

Informatii despre fungicid Aliette WG 80:

Mod de prezentare 1 kg.
Compozitie/Substanta activa Fosetil de aluminiu
Concentratie substanta activa 800 g/kg
Producator Bayer Garden
Combate activitatea Mana
Plante tratate Castraveti, ceapa, gutui, mar, par
Formulare WG – granule dispersabile in apa
Tipuri Aplicare Pulverizare

Fungicidul Aliette WG 80 se gaseste sub forma de granule fine, omogene ca dimensiune, fara tendinta de sfaramare. Are culoarea gri, este un fungicid sistemic ce are ca si substanta activa 800g/kg (80%) fosetil de aluminiu. Fungicidul odata intrat in planta, se distribuie descendent si ascendent, permitand astfel protejarea plantelor pentru o perioada lunga de timp. Substanta activa fosetilul de aluminiu are proprietatea unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor si nu dezvolta fenomenul de rezistenta. Acesta caracteristica confera fungicidului Aliette capacitatea de a combate ciupercile patogene. In special din grupa Phycomycete care produc mana, dar si focul bacterian al rozaceelor.

Mod actiune Fungicid Aliette 80 WG:

Fungicidul Aliette 80 WG are actiune preventiva, prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului in planta.
La cultura de mar, par, gutui doza recomandata este de  0,3% pentru combaterea focului bacterian al rozaceelor. Se recomanda aplicarea unui tratament incepand din fenofaza de buton roz – inceputul infloritului pana la scuturarea petalelor pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Doza de solutie poate varia intre 1000-1500 l in functie de tipul si varsta plantatiilor.
La cultura de hamei doza recomandata este de  0,2% (4,0 kg/ha in 2000 l apa) pentru combaterea manei. Tratamentele se recomanda a fi aplicate intre fenofazele: aparitia primului lastar lateral pana la sfarsitul infloritului. Se fac preventiv 1 – 4 tratamente la interval de 14 zile, sau la avertizare.

La cultura de castraveti doza recomandata este de  0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei. Se recomanda aplicarea a 1-3 tratamente preventive, la avertizare, la interval de 8 – 10 zile. In intervalul de la a 9 frunza normala pe tulpina principala pana la al 9-lea fruct de dimensiune tipica situat pe tulpina principala.
La cultura de ceapa  doza recomandata este de 0,2 % (2 kg/ha) pentru combaterea manei. (Se aplica 1 – 2 tratamente preventive la avertizare, la interval de 10 zile, de la inceputul formarii bulbului pana la 75% din diametrul final.

Timpul de pauza de la ultimul tratament si pana la recoltare:

21 zile pentru mar, par, gutui; 4 zile pentru castraveti; 7 zile pentru ceapa; 21 zile pentru hamei.

Compatibilitate:

Fungicidul Aliette 80 WG este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia pesticidelor pe baza de dicofol si cupru. Fungicidul Aliette nu este compatibil cu ingrasaminte foliare pe baza de azot si cu solutiile nutritive utilizate in horticultura. .

Cultura Agentul patogen Doza Doza per 20 g
Castraveti Mana (Pseudoperonospora cubensis) 2 kg/ha 10 l apa
Ceapa Mana (Peronospora destructor) 2 kg/ha 10 l apa
Hamei Mana (Pseudoperonospora humuli) 2 kg/ha 10 l apa
Mar, Par, Gutui Focul bacterian (Erwinia amylovora) 3 kg/ha (in timpul infloritului) 7 l apa
Informații suplimentare

Informații suplimentare

Producator

Bayer

Tip Produs

Fungicide

Cultura

Castraveti, Ceapa, Hamei, Pomi

Gramaj

20 g, 200 g, 500 g, 6 kg

Livrare
Promotii
Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fungicid Aliette 80 WG”

Fungicid Aliette 80 WG
Fungicid Aliette 80 WG
Pret de la: 9,00 lei
Cosul meu