Sincrovall 20 ml

115,00 lei

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat doar din farmacie pe bază unei rețete eliberată de un medic veterinar. Pentru orice întrebări sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon +4 0759 507 341.

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
SINCROVALL 

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
Sincrovall, 75 μg/ml solutie injectabila pentru cabaline, bovine si suine D-cloprostenol.

DECLARAREA SUBSTANTELOR ACTIVE SI A EXCIPIENTILOR
Fiecare ml produs contine:

Substanta activa:
D-cloprostenol ……………….. 75 μg;

Excipienti
Clorocrezol …………………..1,0 mg.

INDICATII
Vaci:

-Sincronizarea sau inducerea estrului;

-Inducerea parturitiei;

-Disfunctii ovariene (corp luteal persistent, chist luteal);

-Endometrita /piometru;

-Involutie uterina intarziata;

-Inducerea avortului in prima jumatate a perioadei de gestatie;

-Expulzarea fetusilor mumificati.

Scroafe:

-inducerea parturitiei.

Iepe:

-inducerea luteolizei la iepele cu corp luteal functional.

CONTRAINDICATII:
Nu se utilizeaza la femele gestante, cu exceptia cazului in care se doreste inducerea parturitiei sau inducerea avortului.
Nu se administreaza intravenos.
Nu se utilizeaza la animale cu probleme cardiovasculare, gastrointestinale sau respiratorii.
Nu  se  administreaza  pentru  inducerea  parturitiei  la scroafe  si  vaci suspectate de distocie prin obstructie mecanica sau daca se preconizeaza ca vor exista probleme din cauza unei pozitii anormale a fetusului.

REACTII  ADVERSE:
Pot  aparea  infectii  bacteriene  daca  tesutul  locului de  injectare este  afectat  de  bacterii  anaerobe.
Aceasta situatie se intalneste in special la vaci.
Reactiile  locale  tipice provocate  de  infectiile anaerobe  sunt  inflamatia  si  crepitatia  la  locul  de injectare.
In cazul  utilizarii  la  vaci  pentru  inducerea  parturitiei si  in functie  de  perioada  dintre  momentul tratamentului si data conceptiei, poate creste incidenta retentiei placentare.
Modificarile  comportamentale  observate  la scroafe dupa  tratamentul  pentru  inducerea fatarii  sunt similare celor asociate fatarii naturale si inceteaza de obicei in mai putin de 1 ora.

SPECII  TINTA:
Bovine(vaci), suine (scroafe) si cabaline(iepe).

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE:
Doar pentru utilizare intramusculara.
Bovine:
Se administreaza 2 ml de produs, echivalentul a 150 μg substanta activa:

– Sincronizarea estrului:
Se administreaza produsul de doua ori, cu un interval de 11 zile intre fiecare doza. Prin urmare, se vor efectua doua inseminari artificiale la interval de 72 si, respectiv, 96 de ore de la a doua injectie.

– Inducerea estrului (inclusiv la vaci cu manifestari reduse sau silentioase de calduri):
Se administreaza produsul medicinal veterinar dupa ce s-a stabilit prezenta unui corp luteal (intre a 6-a si a 18-a zi a ciclului);

Caldurile apar de obicei in 48-60 de ore. Prin urmare, inseminarea se va efectua la 72-96 de ore de la injectie. Daca estrul nu este evident, administrarea produsului trebuie repetata la 11 zile de la prima injectie.
– Inducerea parturitiei dupa a 270-a zi de gestatie: produsul se administreaza dupa 270 de zile de gestatie. Fatarea se produce de obicei in termen de 30-60 de ore de la tratament.
– Disfunctii  ovariene  (corp  luteal  persistent,  chist  luteal):  cand  se  stabileste  prezenta corpului luteal, se administreaza produsul, apoi se efectueaza inseminarea la primul estru de dupa injectie. Daca estrul nu este evident, se va efectua o noua examinare ginecologica si se va repeta injectia  la 11  zile de la prima administrare.  Inseminarea  se va efectua intotdeauna la 72-96 de ore de la injectie.
– Endometrita, piometru: se administreaza 1 doza din produsul  medicinal veterinar. 
Daca este necesar, se repeta tratamentul dupa 10 zile.
– Inducerea  avortului  in  prima  jumatate a  perioadei  de  gestatie  (pana  in a  150-a  zi  de gestatie ): se administreaza produsul in prima jumatate a perioadei de gestatie.
– Expulzarea fetusului mumificat: se administreaza 1 doza din produs. Expulzarea fetusului are loc la 3-4 zile de la administrarea produsului.
– Involutie  uterina  intarziata:  se administreaza  produsul  medicinal  veterinar  si,  daca se considera necesar, se efectueaza una sau doua tratamente succesive la intervale de 24 de ore.I   ml din produsul  medicinal veterinar,  echivalentul  a 75 11g  substanta intramusculara,  dupa eel putin  Il4 zile de gestatie.  Se repeta dupa  6 ore.

Scroafe:
Se administreaza 1 ml din produsul medicinal veterinar, echivalentul a 75 μg substanta activa/animal pe cale intramusculara, dupa cel putin 114 zile de gestatie. Se repeta dupa 6 ore.

Altemativ, la 20 de ore de la prima doza se poate administra un stimulent  al miometrului  (oxitocina sau carazolol).
In conditiile respectarii  protocolului dublei  administrari, aproximativ 70-80%  dintre animale  vor fata in termen  de 20-30 de ore de la prima administrare.

Iepe: Inducerea luteolizei la iepele cu corp luteal functional:
Se  administreaza 1 ml  din  produsul medicinal veterinar, echivalentul a  75 μg de substanta activa.

RECOMANDARI  PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA:
Prostaglandinele pot provoca  reactii adverse  grave.

PERIOADA  DE ASTEPTARE:

Bovine: Carne  si organe:0 zile;

              Lapte:0 ore;

Suine:   Carne  si organe: 1 zi; 

Cabaline: Came  si organe : 2 zile;

                 Lapte: 0 zile.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:
A se proteja  de lumina. Acest produs medicinal  veterinar  nu necesita  conditii  de temperatura speciale de pastrare. Flaconul  poate fi pastrat in ambalajul secundar, pentru a fi protejat  de lumina.

ATENTIONARE  (ATENTIONARI)  SPECIALA (SPECIALE):
Atentionari speciale pentru fiecare specie tinta: Nu exista.

Precautii speciale  pentru utilizare:
Precautii speciale pentru utilizare la animale:
Inducerea parturitiei  si a avortului  poate creste riscul de complicatii, de retentie  placentara, de moarte fetala si de metrita. Pentru  a reduce  riscul de infectii  anaerobe  care pot fi asociate proprietatilor farmacologice ale prostaglandinelor,  trebuie   luate   masuri   pentru   evitarea   injectarii  in  zone contaminate  ale  pielii. Locurile  de injectare  se curata si se dezinfecteaza cu atentie inainte  de administrare. In cazul  inducerii  estrului  la vaci: de  a doua  zi dupa  injectie  este  necesara o depistare  adecvata  a caldurilor. Inducerea parturitiei  la scroafe  inainte de a 114-zi  de gestatie  poate creste  riscul  fatarii unor pui morti si necesitatea de asistenta  manuala  la expulzare.

Precautii  speciale  care trebuie  luate de persoana care administreaza produsul:
Prostanglandinele de tip F2a se pot absorbi prin piele si pot provoca bronhospams sau avort spontan. La manipularea produsului trebuie luate masuri pentru a evita auto-injectarea sau contactul cu pielea. Femelele aflate in perioada fertila, persoanele asmatice si persoanele cu probleme bronhice sau alte probleme respiratorii trebuie sa evite contactul cu produsul sau sa poarte manusi impermeabile de unica folosinta in timpul administrarii acestuia. In caz de contact accidental cu pielea, zona se va spala imediat cu apa si sapun. In caz de auto-injectare  accidentala, solicitati sfatul medicului si prezentati medicului eticheta. Daca  dupa  inhalarea  sau  injectarea  accidentala   aveti  dificultati  de  respiratie,  solicitati  sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului sau eticheta. Nu mancati, nu beti si nu fumati in timpul manipularii produsului.

Utilizarea  in perioada de gestatie, lactatie  sau in perioada de ouat:
Utilizarea la animalele gestante provoca avort.

Interactiuni cu alte medicamente si alte forme  de interactiune:
Nu  se  administreaza   produsul  concomitent   cu  produse  medicinale   veterinare  antiinflamatoare nesteroidiene, deoarece acestea inhiba sinteza prostanglandinelor endogene.
Activitatea   altor   produse  medicinale   veterinare   oxitocice   poate  creste  dupa   administrarea  de cloprostenol.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenfa, antidoturi), dupa  caz:
La o doza de 10 ori mai mare decat cea terapeutica, nu s-au raportat reactii adverse la vaci si scroafe. In general, o supradozare ar putea determina urmatoarele simptome: cresterea pulsului si a ritmului respirator, bronhoconstrictie, cresterea temperaturii corpului, cresterea cantitatii de materii fecale moi si urina, salivatie si voma. Intrucat nu s-a identificat un antidot specific, se recomanda aplicarea de tratament simptomatic in caz de supradozare. O supradozare nu va accelera retragerea corpului luteal. La iepe, s-au observat transpiratie moderata si materii fecale moi.
La administrarea unei doze de 3 ori mai mare decat cea terapeutica.

Incompatibilitati:
In absenta studiilor de compatibilitate acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSELOR MEDICINALE SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ:
Medicamentele nu trebuie aruncate in ape reziduale sau resturi menajere. Solicitati  medicului veterinar informatii referitoare la   modalitatea de eliminare a  medicamentelor care  nu  mai sunt necesare. Aceste masuri contribuie la protectia mediului.

Prezentare ambalaj:
Flacoane de sticla incolora de tip I X 20 ml, inchise cu dop de cauciuc brombutilic si sigilate cu capse de aluminiu.

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Brand

Livrare
Promotii
Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sincrovall 20 ml”

Cosul meu