ROUNDUP ENERGY

Solicită ofertă

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.

Descriere

Actiunea sistemica a erbicidului permite translocarea rapida in radacini, rizomi si stoloni, asigurand astfel distrugerea rapida si completa a buruienilor. Primele simptome vizibile care apar la buruieni sunt ofilirea frunzelor, urmata de ingalbenirea acestor.

Substanta activa: 450 g/l glifosat acid.

Formulare: concentrat solubil.

Doza:  2-2,4 l/ha,  volum de apa utilizat pe hectar este de 70-150 l/ha.

Roundup Energy are in comparatie cu Roundup Classic o concentratie marita de 450g/l glifosat acid, surfactant 90 g/l intr-o noua familie de agenti activi de suprafata (eteramina bl-0820231).

Nu necesita adaugarea unui alt agent activ de suprafata: Roundup Energy este gata preparat de utilizare.

Tehnologia TRANSORB brevetata Monsanto fac ca Roundup Energy sa se diferentieze clar fata de Roundup Classic 360 prin eficienta:

– aplicare in conditii extreme de temperatura (5-35oC),

– pulverizare uniforma pe suprafata foliara,

– trecere mai rpida a glifosatului prin stomate inainte ca picatura sa se usuce,

– interval de cultivare redus, 1 zi dupa aplicare in cazu

– eficienta in cazul in care se foloseste apa de erbicidat cu pH necunoscut (canale, balti etc.). Rata de transfer intre Roundup Classic si Roundup Energy este de 1,25:1.

Combate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene, inclusiv costreiul din rizomi. Nu exista buruieni rezistente la Roundup, ci doar specii cu sensibilitati diferite.

Roundup Energy poate fi integrat usor in tehnologiile de productie, in diferite faze:

Preplant primavara – aceasta aplicare se recomanda, in special, pentru cultura florii-soarelui si porumb, are avantajul ca ofera o solutie optima pentru distrugerea buruienilor rasarite, iar in amestec cu Guardian asigura si o combatere a semintelor. La desprimavarare, pe aratura de vara sau de toamna se efectueaza lucrari cu discul sau combinatorul, dupa caz, cat mai devreme posibil, urmand apoi sa se aplice Roundup Energy, cu 1-5 zile inainte de semanat, in functie de buruienile pe care le vizam.

Avantajul Roundup Energy este ca reduce intervalul de cultivare a solului la 1 zi de la aplicare pentru buruienile anuale si 5 zile pentru buruienile perene, dand astfel o mai mare flexibilitate la semanat. Aceasta lucrare de erbicidare poate fi efectuata si dupa semanat, dar numai cu conditia sa se efectueze in primele 2-3 zile si atunci se poate aplica impreuna cu Guardian pentru porumb, respectiv Harness pentru floarea-soarelui. Cantitatea de apa utilizata pe hectar este de 200-250 l/ha.

Desicare cereale – se recomanda aplicarea Roundup Energy, cand umiditatea boabelor este sub 28%, pentru a nu afecta asimilarea de substanta in bob. Alegerea acestui moment pentru erbicidare are multiple avantaje: asigura o uscare uniforma a culturii, o rezistenta superioara la scuturare, usurinta la recoltare si combate in acelasi timp buruienile existente. Cantitatea de Roundup Energy este 2,4 l/ha, iar volumul de apa utilizata pe hectar este de 150-300 l/ha si se poate aplica la temperaturi de peste 30˚C. Nu se recomanda aplicarea Roundup Energy pentru loturile semincere.

Miristi cereale – se recomanda pentru combaterea samulastrei si a buruienilor, aplicarea va fi efectuata dupa o perioada de 2-3 saptamani de la recoltare, la stadiul in care buruienile au talia de peste 20-30 cm inaltime, iar masa vegetativa este suficienta pentru a transloca o cantitate superioara de Roundup Energy, cantitatea de apa utilizata pe hectar este de 150-250 l/ha.

Preplant toamna – aceasta aplicare se recomanda in special pentru cultura rapitei si a cerealelor paioase de toamna, are avantajul ca ofera o solutie optima pentru distrugerea burienilor rasarite si a samulastrei culturii anterioare. In cazul lui Roundup Energy, intervalul minim de cultivare a solului este de 1 zi de la aplicare pentru buruienile anuale si 5 zile pentru buruienile perene, acest interval poate creste in functie de stadiul de vegetatie al buruienilor si de volumul foliar. Cantitatea de apa utilizata este de 150-250 l/ha.

Terenuri necultivate – se recomanda ca moment optim de aplicare inaintea infloritului buruienilor principale. Erbicidarea acestor terenuri trebuie sa se faca cu o cantitate de 4-6 l/ha Roundup Energy in 250-300 l apa.

Nu se aplica pe partile verzi ale plantelor de cultura, decat in cazul cand se doreste curatirea completa a terenului. 

Plante tratate: Porumb, Cereale paioase, Mar, Prun, Vita de vie, Cai ferate si terenuri necultivate.

Buruieni combatute: buruieni anuale, buruieni perene, buruieni monocotiledonate, buruieni dicotiledonate.

Producator: Monsanto

CulturaMomentul aplicariiDoza per ha
Mar, Par, Cires, PrunBuruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
(dupa recoltare)
4 l/ha
Miristi dupa recoltareBuruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
2.4 -3,2 l/ha
Distrugere pajistiDistrugerea pajistilor,
buruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
2.4 – 4.8 l/ha
Porumb, Sfecla de zaharBuruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
Preemergent
2.4 l/ha2.4 l/ha
RapitaBuruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
Preemergent,
cu 5 zile inainte de semanat
2.4 – 3.2 l/ha
Terenuri necultivate,
cai ferate
Buruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
4 l/ha

Informaţii adiţionale

Greutate (Kg)0.5000
ProducatorMonsanto
Modalitate de ambalare500 ml
Destinat UzPersonal instruit, Populatie, Profesionisti
Valabilitate (ani)3
FormulareSL – concentrat solubil
Substanta activa erbicideGlifosat acid PMG
Concentratie Substanta Activa450 g/l
Impotrivacostrei, palamida, turita, volbura
Culturaceapa, fasole, grau, in, mar, mazare, mustar, orz, ovaz, porumb, praz, prun, rapita, secara, sfecla de zahar, silvicultura, vita de vie
DozajNu
Momentul aplicariipostemergente, preemergente
Buruieni combatutedicotiledonate anuale, dicotiledonate perene, monocotiledonate anuale, monocotiledonate perene
Tipuri AplicarePompa de spate
Informații suplimentare

Informații suplimentare

Gramaj

500 ml, 20 l

Livrare
Promotii
Cosul meu