fbpx
Fitofarmacie Doctorul Gradinii

Fungicid Ortiva Top

Fungicid Ortiva Top

Pret de la: 14,00 lei

  • 10 ml
  • 100 ml
  • 1 l
Golește

Acumuleaza pana la 330 puncte.

Acumuleaza pana la 330 puncte.

Descriere produs

Fungicidul Ortiva Top are in compozitie doua substante active (azoxistrobin si difenoconazol) ce au actiune de contact, sistemica locala si translaminara.Substanta activa azoxistrobin are actiune de inhibare a respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al agentului patogenului. Substanta activa intervine in ciclul biologic al ciupercii, in mod principal in timpul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei. Are actiune graduala si activitate sistemica locala (translaminara) in frunze sia re actiune preventiva. Substanta activa difenoconazol are actiune preventiva si curativa, prin blocarea biosintezei steroizilor in membranele celulare ale fungilor. Mai prezinta actiune sistemica locala si o usoara translocare acropetala. Fungicidul Ortiva Top are actiune de contact, sistemica si translaminara in planta, actionand asupra unui spectru larg de boli , fiind recomandat atat preventiv si curativ. Acesta actiune imbina avantajele utilizarii a 2 produse consacrate din portofoliul Syngenta (Ortiva si Score), la doza intreaga, venind in plus cu o eficacitate sporita asupra combaterii bolilor . Producatorul recomanda urmatoarele cantitati de fungicid in functie de tipul de cultura astfel :
– 500-1500 litri/ ha la cultura de tomate in sere si solarii, vinete in sere si solarii, ardei camp, ardei in sere si solarii, dovlecei camp,dovlecei in sere si solarii, castraveti camp, castraveti in sere si solarii, pepeni galbeni camp, pepene verde camp
– 300-1200 litri/ ha la cultura de fasole verde camp, salata camp, mazare camp, capsun si zmeur camp, capsun si zmeur in sere si solarii
– 200-600 litri/ ha la cultura de varza camp, varza de Bruxelles camp, morcovi, pastarnac si patrunjel camp, hrean si ridichii camp, conopida camp, broccoli camp
– 200-1000 litri/ ha la cultura de telina camp, telina in sere si solarii
– 300-600 litri/ ha la cultura de ceapa semanata direct, ceapa din arpagic, ceapa verde, usturoi camp

Recomandari de utilizare:
La cultura de tomate tratamentul cu Ortiva Top se face la aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.
La cultura de vinete tratamentul cu fungicid Ortiva Top se face la aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.
La cultura de ardei tratamentele cu fungicid se fac de la aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat.
La cultura de fasole aplicarea tratamentelor cu fungcicid Ortiva Top se face de la aparitia butonilor florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala.
La cultura de varza si varza de Bruxelles aplicarea tratamentului cu Ortiva Top se face cand varza are 2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale.
La cultura de conopida si broccoli fungicidul Ortiva Top se aplica de la faza de 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale.
La culturile de morcov, pastarnac, patrunjel, hrean, ridichii, telina: Ortiva top se da din faza de 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale.
La cultura de dovlecei si castraveti producatorul recomanda aplicarea tratamentelor cu fungicid Ortiva Top incepand cu aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor.
La cultura de salata Ortiva top se aplica de la faza de 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa.
La cultura de pepeni galbeni/verzi Ortiva Top se aplica de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor.
La cultura de praz aplicarea tratamentului cu fungicid Ortiva Top se face din stadiul de 6 frunze adevarate si pana la maturitate.
La cultura de capsuni si zmeura tratamentul cu fungicid Ortiva Top se aplica de la primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare.
Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: fungicidul Ortiva Top se aplica de la primele 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului.
La cultura de ceapa verde Ortiva Top se aplica din faza de 5 frunze adevarate.
La mazare tratamentele cu fungicid Ortiva Top se da din faza de butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala.

Intervalul intre tratamente cu Ortiva Top se adaptateaza in functie de conditiile climatice si presiunea bolii. La aplicarea tratamentelor cu fungicid Ortiva Top in spatii protejate, producatorul recomanda evitarea efectuarii aplicarii in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme. (foarte ridicate).

Cultura         Agentii patogeni
combatuti
Doza l/ha Volum de apa
min-max.( l/ha)
Numar maxim
tratamente
Interval intre
tratamente
(min.) (zile)
 Timp de pauza
pana la recoltare
(zile)
    Tomate, Vinete
(sere si solarii)
Putregaiul cenusiu
Mana
Patarea cafenie
Alternarioza
Fainare
  1 l/ha  500-1500 litri        3      8-10          3
           ArdeiPutregaiul cenusiu
Mana
Patarea cafenie
Alternarioza
Fainare
   1 l/ha  500-1500 litri        2       10          3
       Fasole verde
(camp)
Fainare
Mana
   1 l/ha  300-1200 litri        2       12          7
      Varza, Varza de
Bruxelles (camp)
Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb/negru
Patarea alba
Patarea neagra a frunzelor
   1 l/ha  200-600 litri        2        14           21
  Morcovi, Pastarnac,
Patrunjel (camp)
Alternarioza
Fainare
Putregaiul alb
   1 l/ha   200-600 litri        3        14           14
      Hrean, Ridichii
(camp)
Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb/negru
Patarea alba
Patarea neagra
   1 l/ha   200-600 litri        3        14           14
    Conopida, Broccoli
(camp)
Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb/negru
Patarea alba
Patarea neagra
   1 l/ha   200-600 litri        2       14         14
           Telina
(camp, sere si solarii)
Septorioza
Putregaiul alb
Fainare
   1 l/ha   200-1000 litri        3       14         14
  Dovlecei, Castraveti
(camp, sere si solarii)
Patarea cafenie
Fainare
   1 l/ha   500-1500 litri        3       10          3
       Praz (camp)Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugina
   1 l/ha   200-1000 litri        3       12         21
      Salata (camp)Cercosporioza
Mana salatei
Putregaiul alb
Patarea neagra a frunzelor
   1 l/ha   300-1200 litri        2        7          14
           Ceapa,
Ceapa din arpagic,
Usturoi
Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugina
   1 l/ha   300-600 litri        3        14          14
  Ceapa verde (camp)Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugina
   1 l/ha   300-600 litri        3        10          7
      Mazare (camp)Antracnoza
Fainare
Mana
Patarea alba
   1 l/ha   300-1200 litri        2        14         14
     Capsun, Zmeura
(camp, sere si solarii)
Antracnoza
Fainare
Patarea alba
   1 l/ha   300-1200 litri        3         7          3
Pepene galben/verde
(camp, sere si solarii)
Patarea cafenie
Fainare
   1 l/ha   500-1500 litri        3         8          3

©2007-2019 Doctorul Gradinii. Toate drepturile rezervate! Site realizat de InMotion Media.

sau

Autentificare

Te poti conecta in contul tau de client prin introducerea datelor de autentificare in campurile de mai jos.

Nu ai cont?

Iti poti crea un cont de client prin una din modalitatile de mai jos.

0759 507 341