Pachet Evalia

14,00 lei

Acumuleaza pana la 14 puncte.

Descriere

EVALIA un fungicid sistemic cu acţiune preventivă şi curativă asupra agenţilor patogeni în agricultură şi horticultură. Instrucţiuni de utilizare:

Tomate (cultura în spații protejate):  Tratamentele se aplică începând cu momentul când înflorescența începe să se dezvolte și până cand 80 % dintre fructe au ajuns să aibă culoarea tipică (BBCH 51-88). Se vor aplica maxim 3 tratamente, cu EVALIA , pe cultură într-un sezon de creștere, la un interval de 8-12 zile între tratamente, alternând fungide cu un mecanism diferit de acțiune. Cantitatea de soluție recomandată a se utiliza la un hectar este cuprinsă între 600 – 1200 litri. Utilizați cantitatea necesară de apă, în funcție de înălțimea plantelor și anume: Se vor utiliza 60 litri de soluție/1000 mp pentru tomatele care au până la 50 cm înălțime, 90 l soluție/1000 mp când tomatele au înălțimea cuprinsă între 50 -125 cm și 120 l soluție/1000 mp când plantele de tomate au peste 125 cm înălțime

Cartof: Atunci când dorim să tratăm cultura împotriva alternariozei, tratamentul se va aplica în cultura de cartof când primele simptome ale bolii sunt vizibile, iar faza de dezvoltare a culturii este de la începutul  încheierii rândurilor (cand plantele se ating între ele acoperind intervalul dintre rânduri) și până la momentul când începe fenomenul de îngălbenire a frunzelor (BBCH 31-91).  Se pot aplica 2-3 tratamente la interval de 14-28 de zile în funcție de condițiile de vreme și de presiunea bolii, alternativ utilizând fungicide cu mod de acțiune diferit. Se vor aplica maxim 3 tratamente pe cultură pe un sezon de vegetație. Doza maximă de produs care se va aplica pe un tratament este de 0.5 l/ha. Cantitate de soluție recomandată a se utiliza pe un ha de cultură va fi cuprinsă între 100 – 400 l. Pentru tratarea culturii împotriva rizoctoniozei se va folosi o doză de produs de 3 l/ha dizolvat într-o cantitate de apă cuprinsă între 100-300 l/ha și se va aplica pe tuberculii de cartof în brazdă, o dată cu operațiunea de plantare, cu ajutorul unui dispozitiv de spreiere special, montat pe mașina de plantat tuberculi. Trebuie utilizate două duze de aplicare pe fiecare rând, una direcționată spre locul unde tuberculii de cartof cad și cealaltă duză îndreptată spre solul care va acoperi tuberculii. Se aplică 1 singur tratament pe cultură pe sezon.

Sparanghel: La cultura de sparanghel se vor aplica max 2 tratamente pe cultură/sezon, la interval de 8-21 zile, după recoltare și înainte de încheierea sezonului de creștere. Doza maximă de produs care se va aplica pe un tratament este de 1 l/ha. Cantitate de soluție recomandată a se utiliza pe un ha de cultura va fi cuprinsă între 600 – 800 l.

Fasole: Tratamentul se va aplica preventiv sau imediat ce apar primele simptome ale bolii, de la stadiul de dezvoltare a ramificațiilor si până cand 50 % dintre păstăi au ajuns la lungimea tipică, iar păstaia a început să se umple cu semințe (BBCH 21-75). Tratamentele se vor aplica la un interval de 10-14 zile, alternând cu fungicide care au un mod de acțiune diferit. Nu se vor aplica mai mult de 2 tratamente cu EVALIA pe cultură/sezon. Cantitatea de soluție utilizată la un tratament se recomandă a fi între 200–600 l/ ha.

Conopida, brocoli: Se va aplica primul tratament preventiv, la începutul dezvoltării înflorescenței la conopidă sau imediat după apariția primelor simptome de boală; pentru cultura de brocoli tratmentul se va aplica de la începutul fazei când tulpina principală atinge 50 % din înălțimea tipică soiului și până când aceasta atinge 100 % înălțimea tipică soiului (BBCH 35-39). Doza maximă recomandată a se utiliza la un singur tratament este de 1 l/ha. Nu se vor aplica mai mult de 2 tratamente cu EVALIA 250/cultură/sezon la un interval între tratamente de 8-12 zile. Cantitatea de soluție recomandată a se aplica pe un ha este este cuprinsă intre 200-600 l.

DIFCOR acțiune preventiva și curativa

Măr             Rapănul mărului  0,15 l/ha
Păr              Rapănul părului  0,15 l/ha
Gutui          Rapăn  0,15 l/ha
Piersic        Făinarea , Monilioza lăstarilor 0,2 l/ha
Cais            Făinarea  Monilioza lăstarilor 0,2 l/ha
Prun           Monilioza lăstarilor 0,2 l/ha
Telină         Septorioza ţelinei şi a pătrunjelului  0,5 l/ha
Leguminoase Ruginile  0,5 l/ha
Morcov, păstârnac Alternarioza – pătari, Făinari 0,5 l/ha
Nap            Alternarioza Pătarea frunzelor de varză 0,5 l/ha
Sfeclă         Rugina sfeclei  0,5 l/ha
Cicoare      Rugina cicorii  0,5 l/ha
Andive       Alternarioza cicorii  Făinarea cucurbitaceelor 0,5 l/ha
Trandafiri  Făinarea trandafirului Rugina 1,0 l/ha
Sparanghel Rugina sparanghelului  Pătarea purpurie a cepei 0,5 l/ha
Broccoli     Alternarioza rapiţei , Pătarea frunzelor de varză 0,5 l/ha
Varză        Alternarioza rapiţei Pătarea frunzelor de varză 0,5 l/ha
Tomate Pătarea brună Putregaiul alb cenuşiu 0,5 l/ha
Rapița     Putregaiul alb al rapiţei , Alternarioza rapiţei 0,5 l/ha
Putregaiul negru al rapiţei
Culturi minore Ruginile Pătarea purpurie a cepei Septoriozele 0,5 l/ha

Arbori ornamentali făinare şi alte boli 0,5 l/ha

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Gramaj

pachet pentru 10 l apa

Livrare
Promotii
Pachet Evalia
Pachet Evalia
14,00 lei
Cosul meu