OTODINE, ICF,100ml

67,00 lei

Disponibilitate: Stoc limitat (doar cu confirmare telefonica).

Cod produs: ICF8

Iti apreciem si iti rasplatim fidelitatea. La achizitonarea acestui produs vei acumula 67 puncte. Punctele vor fi acumulate in contul tau de client si pot fi transformate in bani.
Descriere

Indicatii:

Pentru igienizarea canalului auricular extern, inlaturarea excesului de cerumen si coadjuvant in cadrul terapiei otitelor bacteriene.

Principiile active (clorhexidina si Tris-EDTA) au o remarcabila actiune antiseptica si o foarte buna toleranta locala.

Specii tinta: caini, pisici

Mod de utilizare:

AGITATI BINE INAINTE DE UTILIZARE.

Otodine® se administreaza o data, sau de doua ori pe zi.

Numarul de picaturi instilate depinde de talia animalului, de volumul secretiilor si gravitatea simptomelor si se va stabilit de catre medical veterinar.

Ingrediente:

Glicol propilenglicol
Digluconat de clorhexidina
Tris-EDTA (pH 8)
Apa distilata.

Descriere:

Otodine reprezinta un nou concept in solutiile otologice: combina doua molecule (clorhexidina digluconat 0.15% si Tris-EDTA), ambele extrem de eficiente impotriva bacteriilor. In particular, aceasta asociere are un efect sinergic: eficienta clorhexidinei poate fi crescuta pana la 100 de ori, cu efect nu doar asupra bacteriilor Gram+ (Staphylococcus si Streptococcus), dar si asupra bacteriilor Gram- (Escherichia, Pseudomonas si Proteus)

In plus, clorhexidina 0.20%, utilizata in canalul auditiv cu perforare a membranei timpanului, nu induce neurotoxicitate vestibulara sau cohleara.

Tris-EDTA are un efect sinergic in asociere cu dezinfectanti antiseptici. In particular, digluconatul de clorhexidina este cea mai indicata molecula pentru aceasta asociere: nu este iritanta si nu se dezactiveaza in prezenta materiilor organice. Digluconatul de Clorhexidina are actiune bactericida- actioneaza asupra membranei celulare a bacteriilor, cauzand precipitarea moleculelor intracelulare si inhibarea ATP.

Acidul EtilenDiamineTetraAcetic (EDTA) are actiune bactericida directa impotriva mai multor bacterii. Aceasta actiune se datoreaza capacitatii sale de a chela ionii metalici importanti pentru integritatea membranei celulare a bacteriilor. In plus, EDTA stimuleaza eliberarea proteinelor si lipopolizaharidelor din aceeasi membrana celulara si activeaza autolizinele, care distrug celulele bacteriene. Solutiile tampon care contin trometamina TRIS au fost utilizate pentru cresterea eficacitatii EDTA impotriva Pseudomonas aeroginosa. Pentru o eficienta garantata, este important sa amplificam solutia EDTA pana la ph8 si sa ii adaugam in compozitie trometamina(Tris )

Studiile recente au demonstrat ca Tris-EDTA poate reduce concentratia minima inhibitorie (MIC) a enrofloxacinei impotriva Pseudomonas aeruginosa, rezistenta la ciprofloxacina. Eficienta impotriva bacteriilor Gram- (P. aeruginosa, E.Coli, Proteus spp) este demonstrata de mai multe studii in-vitro. De asemenea a fost demonstrata eficienta Tris-EDTA in cazuri de otite bacteriene cronice rezistente la antibiotice.

Cazurile MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la methicilina) au fost raportate la caini. Aceste bacterii au fost probabil selectionate printr-o administrare excesiva de antibiotice si pot aparea ca urmare a transferului dintre om si animalul sau. Datorita actiunii bactericide, Otodine poate ajuta la scaderea administrarii de antibiotic si implicit a dezvoltarii rezistentei organismului la respectivele antibiotic.

Ambalaj: flacon cu pipeta -100 ml

Conditii de depozitare:

A se depozita in loc ferit de umezeala si expunere directa la soare, la temperaturi de pana la 25°C.

Informatii suplimentare:

ATENTIE! Doar pentru uz veterinar! A nu se lasa la indemana copiilor! Respectati instructiunile de pe ambalaj si indicatiile medicului veterinar. Dupa folosire pastrati ambalajul inchis corespunzator!

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Brand

Furnizor

Livrare
Promotii
Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „OTODINE, ICF,100ml”

OTODINE, ICF,100ml
OTODINE, ICF,100ml
67,00 lei
Cosul meu