CANTUS

85,00 lei

Acumuleaza pana la 85 puncte.

Descriere

Fungicid Vita de vie Cantus – tratament unic pentru doua probleme, cu mod de actiune nou, specific pentru combaterea putregaiului cenusiu si fainarii (secundar) la vita de vie. Pastreaza aromele si calitatea fructelor si a vinului!

 

Substanta activa: 50% boscalid

 

Plante tratate: vita de vie

 

Boli si Ciuperci combatute: Putregaiul cenusiu, Fainare (secundar)

 

Caracteristici:

 

Cantus apartine unei noi grupe chimice (carboxamide) ceea ce face ca gama de produse antibotritice sa se extinda. Asupra patogenilor actioneaza in procesul de respiratie, prin interferarea complexului 2 al ciclului lui Krebs. Productia de energie din mitocondriile celulei patogenului este oprita, care apoi moare.

 Cantus nu prezinta rezistenta incrucisata fata de principalele grupe de fungicide folosite in acest moment.

 

Aplicat la începutul ciclului de dezvoltare al ciupercilor, boscalid inhibă germinaţia sporilor şi creşterea tubului germinativ

În plantă, Cantus are mişcare translaminară, iar în frunză are mişcare acropetală. Cantus este un fungicid specific pentru combaterea putregaiului cenuşiu al viţei de vie (Botrytis cinerea). De asemenea, aplicat în stadiile timpurii (A sau B) ale viţei de vie, Cantus are un efect secundar asupra făinării, asigurând un plus în combaterea acestei boli.

 

MOD DE UTILIZARE:

 

Cultura

Agentul patogen

Doza

Vița de vieMană (Botrytis cinerea)1,0 – 1,2 kg/ha ** (în 1000 l apă)

 

 

 

Cantus se aplică într-un program de combatere anti-botrytis la viţa de vie specific fiecărei zone. Pentru un bun management al rezistenţei, se recomandă un singur tratament pe sezon, în unul din următoarele stadii ale viţei de vie:

-sfârşit de înflorit (A)

-înainte de închiderea (compactarea) ciorchinelui (B)

-începutul intrării în pârgă (C).

Doza standard de folosire este de 1 kg/ha. În caz de presiune foarte ridicată de infecţie, doza recomandată este de 1,2 kg/ha.

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Gramaj

100 g

Livrare
Promotii
CANTUS
CANTUS
85,00 lei
Cosul meu