Insecticid Closer

5,00 lei

Acumuleaza pana la 5 puncte.

Descriere

Descriere produs


CLOSER

Insecticid selectiv destinat controlului afidelor din culturile de varză, salată, spanac și cartof.

Substanța activă: sulfoxaflor ( Isoclast active ) 120 g/l

Isoclast active este primul și singurul membru al unei noi clase chimice a insecticidelor.

Avantaje: mod unic de acțiune, având efect rezidual excelent, absorție rapidă în plantă, protejează planta la scurt timp de la aplicare și are o rezistență deosebită la spălare, acționează rapid asupra dăunătorilor prin contact și ingestie, Isoclast este preluat de creșterile noi datorită mobilității sistemice prin xilem, asigurând o protecție de lungă durată. Capacitatea de penetrare translaminară a insecticidului asigură un control excelent asupra insectelor care nu sunt expuse tratamentului. Controlul eficient al dăunătorilor diminuează transmiterea bolilor care pot afecta producțiile din punct de vedere calitativ și cantitativ. Este un produs flexibil și sigur în aplicare, poate fi amestecat cu alte produse de protecția plantelor și este și un partener ideal pentru alternarea tratamentelor cu insecticide din clase chimice diferite pentru îmbunătățirea managementului rezistenței.

Mod de acțiune: contactul afidelor cu insecticidul are loc prin contact sau ingestie prin intermediul stiletului ( tubul de alimentare al afidelor ). După ingestie, insecticidul acționează direct asupra receptorilor specifici de acetilcolină. Simptomele de combatere apar aproape imediat iar moartea dăunătorilor survine la câteva ore de la aplicare.

Mobilitatea sistemică și translaminară a insecticidului permite un control eficient al afidelor atât la suprafață cât și în interiorul căpățănii legumelor din genul Brassica. Isoclast este recunoscut pentru acțiunea imediată asupra insectelor, reducând astfel daunele la nivelul plantelor și transmiterea virusurilor de către vectori precum afidele. Majoritatea virusurilor se transmit de la o plantă la alta cu ajutorul insectelor. După o perioadă de incubare, aceste insecte sunt capabile să transmită virusurile către plantele sănătoase. Isoclast acționează foarte rapid asupra insectelor țintă expuse la tratament atât  prin contact cât și prin ingestie. Afidele încetează să se mai hrănească la o oră de la contactul sau ingestia produsului. Isoclast controlează vectorii, insectele care transmit virusurile, dar nu distrug virusurile care sunt deja prezente pe plantele infectate.

Pentru controlul insectelor vectoare și pentru reducerea transmiterii virusurilor în cultură este necesară aplicarea Isoclast încă din stadiile timpurii de dezvoltare ale plantei, la primele atacuri, înainte de apariția simptomelor de boală. Closer prezintă interacțiuni complexe și unice cu receptorii importanti din sistemul nervos al insectelor, diferite față de cele observate la neonicotinoide. Closer se degradează rapid în sol și nu persistă în mediul înconjurător. Datorită formularii deosebite este un produs stabil în razele UV. Isoclast are o rezistență deosebită la spălare. Ploaia poate veni la o ora de la aplicare.

DOZA OMOLOGATĂ:

Varză, salată, spanac, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă – 0,2 l/ha în 200 – 1000 l apă, o singură aplicare pe an împotriva afidelor, păduchelui verde al piersicului, păduchele cenușiu al verzei. Produsul se folosește din faza formării a 9 frunze adevarate până la faza atingerii mărimii tipice a plantelor. Tratamentul se aplică după apariția primelor colonii de afide.

Pentru cultura cartofului – 0,2 l/ha în 200 – 600 l apă, recomandat 2 tratamente pe an împotriva afidelor, păduchelui pătat al cartofului, păduchele castraveților, păduchele verde al prunului, păduchele verigarului, păduchele verde al piersicului. Produsul se aplică din faza de formare a lăstarilor laterali până la faza primilor butoni florali din prima inflorescență. Perioada de pauză este de 7 zile.

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Gramaj

2 ml

Livrare
Promotii
Insecticid Closer
Insecticid Closer
5,00 lei
Cosul meu