Insecticid Calypso 480 SC

Solicită ofertă

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.

Descriere

Caracteristici:
Calypso 480 SC este un insecticid sistemic din grupa chimica cloronicotinile destinat combaterii daunatorilor la cartof, pomi fructiferi, porumb, arbori. Calypso are o eficacitate foarte buna si un spectru larg de activitate atat impotriva insectelor care inteapa si sug sucul celular cat si asupra acelora care rod partile aeriene ale plantei.

Mod de actiune si utilizare:
Calypso 480 Sc este un produs cu activitate sistemica ridicata in planta, actionand asupra insectelor daunatoare prin contact si ingestie. Tiacloprid actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, blocand desfasurarea activitatilor vitale. Datorita acestui mod de actiune, Calypso combate la fel de eficient si formele rezistente la insecticidele conventionale utilizate pana acum. Activitatea sa nu este influentata de temperaturile din momentul efectuarii tratamentului sau de precipitatiile cazute ulterior acestuia. La unele specii cum este viermele merelor Calypso are si o actiune ovicida foarte buna. Efectul ovicid este maxim daca tratamentul se efectueaza la inceputul depunerii pontei.

Cartof – Calypso are o eficacitate foarte buna si o activitate de lunga durata asupra gandacului din Colorado in toate stadiile lui de dezvoltare si asupra afidelor. Cultura este protejata impotriva gandacului din Colorado o perioada de 25-30 zile de la efectuarea stropirii, iar eficacitatea produsului este la fel de ridicata chiar si atunci cand larvele sunt de varsta mai avansata. Astfel, in functie de numarul de generatii ale daunatorului, cu doar 1-2 tratamente, cultura este protejata pe toata durata perioadei de vegetatie. Pentru culturile destinate producerii de samanta, Calypso permite cultivatorilor ca intr-un singur tratament sa realizeze protectia simultana impotriva gandacului din Colorado si a afidelor la o doza foarte redusa de utilizare, de numai 80 ml/ha.

Porumb – Se utilizeaza pentru combaterea ratisoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis) in doza de 90 ml/ha (tratament de corectie in culturile cu samanta tratata).

Pomi fructiferi – Calypso are o eficacitate deosebita asupra unui numar mare de insecte daunatoare, inclusiv asupra gargaritei florilor de mar si paduchelui din San Jose la tratamente de vara. Se utilizeaza in concentratie de 0,02% (300 ml/ha Calypso in 1500 l apa), pentru 1-3 tratamente la avertizare, in functie de ciclul biologic al fiecarei insecte.

Calypso se remarca prin:
• actiune de lunga durata: 14 zile la viermele merelor si 35 zile la afide;
• efect ovicid foarte bun, alaturat actiunii asupra larvelor si adultilor;
• selectivitate exceptionala fata de insectele polenizatoare (albine, bondari), paraziti si pradatori. Astfel, Calypso isi extinde aria de utilizare in programe de combatere integrata pentru tratamente preflorale, in timpul si dupa inflorit.

CulturaDaunatoriCant. apa pentru 1.8 ml (L)Cant. apa pentru 10 ml (L)
CartofGandacul din Colorado, Afide      9 (220 mp)     50 (1250 mp)
Vita de vie Molia vitei de vie     15 (180 mp)     100 (1000 mp)
MarViermele merelor,Insecte minatoare, Afide, Paduchele din San Jose, Viespi, Gargarita florilor de mar      6 (90 mp)      50 (330 mp)
PrunViermele prunelor, Paduchele cenusiu, Viespi, Paduchele din San Jose      9 (90 mp)      50 (330 mp)
CiresMusca cireselor      9 (90 mp)      50 (330 mp)

Informatii despre insecticidul Calypso 480 SC:

Mod de prezentare1.8 ml | 10 ml | 40 ml | 100 ml |1 L
Compozitie/Substanta activaTiacloprid – 480 gr/litru
ProducatorBayer
Combate activitateaGandacul de Colorado, Ratisoara porumbului, Gargarita florilor de mar, Paduchele din San Jose, Viermele merelor, Afide
Plante tratateCires, lucerna, mar, porumb, prun, soia, trandafiri
FormulareSC – suspensie concentrata
Tipuri AplicarePulverizare
Informații suplimentare

Informații suplimentare

Producator

Bayer

Tip Produs

Insecticide

Cultura

Cartof, Grau, Orz, Pomi, Porumb, Rapita

Gramaj

100 ml

Livrare
Promotii
Cosul meu