Gestionarea pierderii in greutate la pisici mirataz paste 20 mg/g 5 gr

207,00 lei

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat doar din farmacie pe bază unei rețete eliberată de un medic veterinar. Pentru orice întrebări sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon +4 0759 507 341.

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
MIRATAZ 20 mg/g
unguent transdermic pentru pisici

COMPOZIȚIE:
1 ml conține
Substanță activă:

Mirtazapină (sub formă de hemihidrat)          2 mg

Excipient:
Butilhidroxitoluen (E321)                                0,01 mg

Unguent non-gras, omogen, de culoare albă sau aproape albă.

INDICAȚII:
Pentru creșterea în greutate a pisicilor care prezintă apetit alimentar scăzut și scădere în greutate în urma unor afecțiuni medicale cronice.

CONTRAINDICAȚII:
Nu se utilizează la pisici de reproducție, gestante sau în lactație.
Nu se utilizează la animale cu vârsta sub 7,5 luni sau cu greutatea sub 2 kg.
Nu se utilizează în cazurile de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți. Nu se utilizează la pisici tratate cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) sau tratate cu un IMAO în intervalul de 14 zile care precede tratamentul cu medicamentul de uz veterinar, deoarece poate exista un risc crescut de sindrom serotoninergic.

REACȚII ADVERSE:
În studiile privind siguranța și studiile clinice au apărut foarte frecvent reacții la locul aplicării (eritem, cruste, depuneri, descuamare/uscăciune, exfoliere, tremorul capului, dermatită sau iritație, alopecie și prurit) și modificări comportamentale (vocalizare crescută, hiperactivitate, dezorientare sau ataxie, letargie/slăbiciune, căutarea atenției și agresivitate).
În studiile privind siguranța și studiile clinice au fost observate frecvent vărsături, poliurie asociată cu greutate specifică redusă a urinei, creșterea nivelului de azot ureic din sânge (BUN) și deshidratare. În funcție de severitatea vărsăturilor, deshidratării sau modificărilor comportamentale, administrarea produsului poate fi oprită după evaluarea raportului beneficiu-risc de către medicul veterinar.
Aceste evenimente adverse, inclusiv reacțiile adverse locale, s-au remis la sfârșitul perioadei de tratament, fără tratament specific.
În cazuri rare, pot apărea reacții de hipersensibilitate. În astfel de cazuri, tratamentul trebuie întrerupt imediat.
În caz de ingerare orală, pe lângă efectele enumerate mai sus (cu excepția reacțiilor locale), pot apărea în cazuri rare salivație și tremor.

SPECII ȚINTĂ: pisici.

MOD DE ADMINISTRARE:
Utilizare transdermică.
Medicamentul de uz veterinar se aplică topic în interiorul pavilionului auricular (pe suprafața interioară a urechii) o dată pe zi, timp de 14 zile, în doz
ă de 0,1 g unguent/pisică (2 mg mirtazapină/pisică). Aceasta este echivalentă cu 3,8 cm liniari de unguent. Alternați aplicarea zilnică între urechea stângă și urechea dreaptă. Dacă doriți, puteți curăța suprafața interioară a urechii pisicii ștergând-o cu un șervețel sau o lavetă uscată chiar înaintea următoarei doze programate. Dacă omiteți o doză, aplicați medicamentul de uz veterinar în ziua următoare și reluați administrarea zilnică.
Doza fixă recomandată a fost testată la pisici cu greutatea între 2,1 kg și 7,0 kg.

TIMP DE AȘTEPTARE:
Nu este cazul.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:
A se păstra la temperatură mai mică de 25°C. A se proteja de lumină.
A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
A nu se utiliza acest produs medicinal veterinar după data expirării marcată pe etichet
ă.
Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului: 28 zile.

ATENȚIONĂRI SPECIALE:
Atenționări speciale pentru fiecare specie țintă
Diagnosticul și tratamentul corect al bolii subiacente sunt de maximă importanță pentru gestionarea scăderii în greutate, iar opțiunile de tratament depind de severitatea scăderii în greutate și de boala sau bolile subiacente.
Tratamentul cu mirtazapină nu trebuie să se substituie diagnosticului și/sau schemelor de tratament necesare pentru a trata boala sau bolile subiacente care au determinat scăderea nedorită în greutate.

Precauții speciale pentru utilizare la animale
Medicamentul de uz veterinar nu trebuie aplicat pe piele lezată.
În cazul unei boli hepatice, este posibil să se observe creșterea nivelurilor enzimelor hepatice. De asemenea, boala renală poate determina clearance redus al mirtazapinei, ceea ce poate determina creșterea expunerii la medicament.

Nu au fost evaluate efectele mirtazapinei asupra reglării glucozei.
Când se utilizează la pisici cu hipovolemie, trebuie inițiat tratament de susținere.
E
ste necesară precauție pentru a se asigura că celelalte animale din gospodărie nu intră în contact cu locul aplicării înainte să se usuce.
Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar Ia animale
Produsul poate fi absorbit pe cale cutanată sau orală și poate cauza somnolență sau sedare.
E
vitați contactul direct cu produsul. Evitați contactul cu animalul tratat în primele 12 ore după fiecare aplicare zilnică și până se usucă locul aplicării.
Spălați-vă bine pe mâini imediat după administrarea medicamentului de uz veterinar sau în cazul contactului pielii cu produsul sau cu pisica tratată.
Se recomandă ca femeile gravide sau femeile care încearcă să rămână gravide să evite manipularea produsului și contactul cu animalele tratate pe toată perioada tratamentului.
Produsul poate fi nociv dacă este ingerat.
Nu scoateți tubul din recipientul său cu sistem de închidere de siguranță pentru copii decât atunci când aplicați produsul. Copiii nu au voie să fie prezenți în timp ce aplicați tratamentul pisicii.
Utilizare în perioada de gestație sau de lactație
Nu se utilizează la pisici gestante sau în lactație.
Fertilitate
Nu se utilizează la animale de reproducție.
Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune

Nu se utilizează la pisici tratate cu ciproheptadină, tramadol sau inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) sau tratate cu un IMAO în intervalul de 14 zile dinaintea tratamentului cu medicamentul de uz veterinar, deoarece poate exista un risc crescut de sindrom serotoninergic.
Mirtazapina poate accentua proprietățile sedative ale benzodiazepinelor și ale altor substanțe cu proprietăți sedative (antihistaminice H1, opiacee). De asemenea, concentrațiile plasmatice ale mirtazapinei pot fi crescute atunci când se utilizează concomitent cu ketoconazol sau cimetidină.
Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidoturi), după caz
Simptomele cunoscute ale supradozei de mirtazapină > 2,5 mg/kg la pisici includ: vocalizare și modificări comportamentale, vărsături, ataxie, agitație și tremor. În cazul unei supradoze, trebuie inițiat tratament simptomatic/de susținere, dacă este necesar.
Î
n cazul unei supradoze, au fost observate aceleași efecte cu cele observate pentru doza terapeutică recomandată, dar cu incidență mai mare.
M
ai puțin frecvent, poate fi observată creșterea tranzitorie a nivelului alanin aminotransferazei hepatice. Aceasta nu este asociată cu semne clinice.
lncompatibilități
Nu este cazul.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR:
Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.
Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

PREZENTARE:
Tub de 5 grame din aluminiu cu înveliș (înveliș: lac (interior)/smalț (exterior) cu un capac cu filet din polietilenă cu densitate mică (LDPE) și sigiliu sertizat, ambalat în cutie de carton.

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Brand

Livrare
Promotii
Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Gestionarea pierderii in greutate la pisici mirataz paste 20 mg/g 5 gr”

Cosul meu