Forthyron tratament hipotiroidism canin 200 mcg*250 tb palatabile
230,00 lei
ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat doar din farmacie pe bază unei rețete eliberată de un medic veterinar. Pentru orice întrebări sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon +4 0759 507 341.
Descriere
FORTHYRON TRATAMENT HIPOTIROIDISM CANIN 200 MCG*250 TB PALATABILE
Forthyron flavoured 400 micrograme comprimate pentru câini.
DECLARAREA SUBSTANȚEI ACTIVE ȘI A ALTOR INGREDIENȚI:
Un comprimat conține:
Substanță activă:
200 micrograme levotiroxină sodică per comprimat echivalent cu 194 micrograme levotiroxină.
Comprimat de culoare aproape albă, rotund, cu puncte maro, cu linii de marcare pe o parte cu rol de divizare în patru părți egale. Comprimatele pot fi divizate în jumătăți sau sferturi.
INDICAȚII:
Pentru tratamentul hipotiroidismului (producția scăzută de hormoni tiroidieni) la câini.
CONTRAINDICAȚII
A nu se utiliza la câinii care suferă de insuficiență suprarenală necorectată.
A nu se utiliza în cazuri de hipersensibilitate cunoscută la levotiroxină sodică sau la oricare dintre excipienți.
REACȚII ADVERSE
Restabilirea activității fizice poate demasca sau intensifica alte probleme medicale, cum ar fi artritele. Reacțiile adverse ale hormonilor tiroidieni sunt, în general, asociate cu doze excesive și corespund simptomelor excesului de hormoni tiroidieni, de ex., sete și urinare crescute, pierderea în greutate fără o pierdere a apetitului, aport alimentar crescut, respirație accelerată și îngreunată, hiperactivitate, excitabilitate și ritm cardiac crescut. Au fost raportate foarte rar reacții de hipersensibilitate (prurit).
Frecvența reacțiilor adverse este definită utilizând următoarea convenție:
– foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezintă reacții adverse)
– frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 100 animale tratate)
– mai puțin frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 1 000 animale tratate)
– rare (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 10 000 animale tratate)
– foarte rare (mai puțin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportările izolate)
Dacă observați orice reacție adversă, chiar și cele care nu sunt deja incluse în acest prospect sau credeți că medicamentul nu a avut efect, vă rugăm să informați medicul veterinar.
SPECII ȚINTĂ:
Câini.
POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:
Pentru administrare orală.
Doza inițială recomandată de levotiroxină sodică este de 10 µg/kg greutate corporală, pe cale orală, la fiecare 12 ore. Datorită variabilității absorbției şi metabolizării, doza poate necesita modificări înainte de a se observa un răspuns clinic complet. Doza inițială și frecvența de administrare sunt doar un punct de plecare. Tratamentul poate fi extrem de individualizat și personalizat conform cerințelor pentru un anumit câine, împreună cu monitorizarea de către medicul veterinar.
La câine, absorbția de levotiroxină sodică poate fi afectată de prezența hranei. Programul de tratament și hrănirea trebuie, prin urmare, să fie ținute consecvent în fiecare zi.
Pentru a rupe un comprimat corect și ușor, puneți comprimatul cu liniile de marcare în sus și aplicați presiune cu degetul mare.
Pentru a rupe un comprimat în două părți, țineți complet o jumătate de comprimat și apăsați complet pe cealaltă jumătate. Doza inițială la câini cu o greutate mai mică de 5 kg este de un sfert dintr-un comprimat de 200 µg, administrat o dată pe zi. Astfel de situații trebuie monitorizate cu atenție de către medicul dumneavoastră veterinar.
Pentru a monitoriza adecvat tratamentul, se pot măsura valorile de dinaintea administrării dozei (chiar înaintea tratamentului) și valorile maxime de T4 plasmatic (la aproximativ trei ore după administrarea dozei). La câinii cărora li s-au administrat doze adecvate, concentrația plasmatică maximă de T4 trebuie să se situeze în intervalul crescut-normal (între aproximativ 30 și 47 nmol/1), iar valorile de dinaintea administrării dozei trebuie să se situeze, aproximativ, peste 19 nmol/1. Dacă nivelurile de T4 se situează în afara acestui interval, doza de levotiroxină sodică poate fi ajustată în incremente de 50 până la 200 µg utilizând comprimate cu concentrații adecvate până când pacientul este normotiroidian, iar valorile serice de T4 se situează în intervalul de referință. Nivelurile plasmatice de T4 pot fi retestate la două săptămâni după modificarea dozei, dar ameliorarea clinică este un factor la fel de important în determinarea dozei individuale și aceasta va dura între patru și opt săptămâni. Când s-a obținut doza de substituție optimă, se poate efectua monitorizarea clinică și biochimică la fiecare 6-12 luni.
RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:
Nu există.
TIMP DE AŞTEPTARE:
Nu este cazul.
PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. A nu se păstra la temperatură mai mare de 25°C. Puneți orice comprimat divizat înapoi în blisterul deschis şi utilizați-l în decurs de 4 zile. A nu se utiliza acest produs medicinal veterinar după data expirării marcată pe cutia de carton și blister după EXP. Data expirării se referă la ultima zi din acea lună.
ATENȚIONARI SPECIALE:
Informații pentru proprietarul animalului:
Comprimatele sunt aromate. Pentru a evita orice ingerare accidentală, păstrați comprimatele departe de animale. Informați medicul dumneavoastră veterinar dacă intenționați să utilizați câinele în scopuri de reproducere sau dacă cățeaua dumneavoastră este gestantă. Informați medicul dumneavoastră veterinar dacă câinele dumneavoastră este deja tratat cu orice alt produs medicinal veterinar, întrucât acest lucru poate afecta tratamentul. În caz de supradozare, contactați medicul dumneavoastră veterinar. Diagnosticul de hipotiroidism trebuie confirmat cu teste adecvate.
Precauții speciale pentru utilizare la animale:
Rata metabolică crescută rezultată din tratamentul cu levotiroxină sodică poate pune o tensiune inoportună asupra unei inimi care funcționează necorespunzător, cauzând semnele unei insuficiențe cardiace. Câinii cu hipotiroidism care suferă de hipoadrenocorticism (boala Addison) au o capacitate redusă de a metaboliza levotiroxina sodică și, prin urmare, un risc crescut de supradozare. Câinii cu hipoadrenocorticism și hipotiroidism concomitente trebuie stabilizați cu tratament cu glucocorticoizi și mineralocorticoizi înaintea tratamentului cu levotiroxină sodică pentru a evita accelerarea unei crize hipoadrenocortice. După aceea, analizele de tiroidă trebuie repetate, și apoi se recomandă introducerea treptată a tratamentului cu levotiroxină sodică, începând cu 25% din doza normală, crescând cu 25% la fiecare două săptămâni până se atinge stabilizarea optimă. Introducerea treptată a tratamentului este recomandată și pentru câinii cu alte boli concomitente; în special, la câinii cu boală cardiacă, diabet zaharat și boala renală sau hepatică.
Precauții speciale care vor fi luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Orice fragment (fragmente) neutilizat (e) al (e) comprimatului trebuie pus (e) înapoi în blisterul deschis în vederea utilizării la următoarea administrare. Spălati-vă mâinile după administrarea comprimatelor. Femeile însărcinate trebuie să manipuleze produsul cu atenție. În cazul ingestiei accidentale, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați acestuia prospectul produsului sau eticheta.
Pentru medic: acest produs conține o concentrație ridicată de L-tiroxină sodică și poate prezenta riscuri pentru om, în special copii, în caz de ingerare.
Gestație și lactație:
Siguranța produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită la cățele gestante sau în lactație. Cu toate acestea, levotiroxina este produsă în mod natural în corp, iar hormonii tiroidieni sunt esențiali pentru dezvoltarea fetusului, în special în prima perioadă a gestației. Hipotiroidismul în timpul gestației poate duce la complicații majore, cum ar fi moartea fetusului și un rezultat perinatal slab. Doza de întreținere de levotiroxină sodică poate necesita ajustarea în timpul gestației. Cățelele gestante prin urmare, trebuie monitorizate periodic de la concepție până la câteva săptămâni după fătare, de către medicul veterinar.
Interacțiuni cu alte produse medicinale și alte forme de interacțiune:
Diverse medicamente pot afecta legarea plasmatică sau tisulară a hormonilor tiroidieni sau modifică metabolizarea hormonilor tiroidieni (de ex., barbituricele, antiacizii, steroizii anabolizanți, diazepam, furosemid, mitotan, fenilbutazonă, fenitoină, propranolol, doze mari de salicilați și sulfonamide). Estrogenii pot crește necesitățile tiroidiene. Ketamina poate cauza tahicardie și hipertensiune când este utilizată la pacienții cărora li se administrează hormoni tiroidieni. Efectul catecolaminelor și al simpatomimeticelor este intensificat de levotiroxină. O creștere a dozei de digitalină poate fi necesară la un pacient care anterior s-a confruntat cu insuficiență cardiacă congestivă stabilizată și căruia i se introduce un supliment de hormon tiroidian. După tratamentul hipotiroidismului la câinii cu diabet concomitent, se recomandă monitorizarea cu atenție a controlului diabetic. Majoritatea câinilor cărora li se administrează tratamentul zilnic cu glucocorticoid în doze crescute pe termen lung vor avea concentrații serice de T4 foarte scăzute sau nedetectabile, precum și valori ale T3 sub limita normală.
Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidot):
După administrarea supradozelor, pot apărea semne de toxicitate aferente nivelurilor crescute de hormon tiroidian. Toxicitatea, ca efect advers al supradozării ușoare, nu este frecventă la câini, datorită capacității canine de a cataboliza și excreta hormoni tiroidieni. O singură supradoză de 3 până la 6 ori mai mare decât doza recomandată nu prezintă nici un risc pentru câinele sănătos cu funcție tiroidiană normală și nu sunt necesare acțiuni. În cazul aportului accidental de cantități mari de produs medicinal veterinar, absorbția poate fi redusă prin inducerea vomei și a administrării concomitente orale de cărbune activ și sulfat de magneziu. După suplimentarea în exces pe termen lung, teoretic, pot apărea semnele clinice de exces de hormoni tiroidieni, cum ar fi sete și urinare crescute, respirație accelerată și îngreunată, pierderea în greutate fără pierdere a apetitului, ritm cardiac și agitație crescute, separat sau împreună. Prezența acestor semne trebuie să ducă la evaluarea concentrațiilor serice de T4 pentru a confirma diagnosticul, și la întreruperea imediată a suplimentării. După reducerea semnelor (în timp de zile până la săptămâni), dozarea tiroidiana a fost revizuită, iar animalul s-a recuperat complet, trebuie instituită o doză mai mică, cu monitorizarea îndeaproape a animalului.
PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR, DUPĂ CAZ:
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unor astfel de produse medicinale veterinare trebuie eliminat în conformitate cu cerințele locale.
AMBALARE:
Cutie x 25 blistere x 10 tablete palatabile.
Informații suplimentare
Informații suplimentare
Greutate | 0,02 kg |
---|---|
Brand |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.