Erbicid Zeagran 340 SE

Solicită ofertă

În prezent, acest produs nu este în stoc și este indisponibil.

Descriere

Descriere produs

Informatii generale
Erbicidul Zeagran 340 SE este un erbicid sistemic si de contact  de la Nufarm si are actiune dubla asupra speciilor de buruieni dicotile sensibile anuale si unele perene.
Modul de actiune
Erbicidul Zeagran 340 SE este un erbicid cu stabilitate buna, nevolatil, de tip combinat, cu doua substante active: bromoxynil si terbutilazina, cu actiune dubla de contact si sistemica asupra speciilor de buruieni dicotile sensibile.
Erbicidul Zeagran 340 SE se aplica in postemergenta, este absorbit prin frunze, inhiba respiratia si fotosinteza, fapt care provoaca moartea buruienilor sau a plantelor sensibile: rapita, mustar, sfecla, floarea soarelui, plante leguminoase, legume, grau, orz, ovaz.
Mod de utilizare
Erbicidul Zeagran 340 SE se aplica in doza de 2 l/ha singur sau asociat cu un adjuvant, in postemergenta cand porumbul are 4-6 frunze, iar buruienele dicotile 2-4 frunze, palamida(cirsum)  mai mica de 10 cm. Respectarea dozei optime a buruienilor asigura obtinerea unei eficacitati maxime in combaterea speciilor de dicotile perene, primele simptome se inregistreaza dupa 2-3 zile de la tratament, iar efectul maxim (necrozarea frunzelor) se obtine in 7-8 zile.
Efectul erbicidului este rapid vizibil oferind posibilitatea intrarii la prasila la o saptamana de la tratament, are actiune foarte buna in conditii de seceta. Nu se inregistreaza simptome de fitotoxicitate asupra hibrizilor de porumb cultivati, cu conditia respectarii fazei optime a plantelor de porumb (4-6 frunze). Nu creeaza dificultati in rotatia culturilor, se poate administra in combinatie cu nicosulfuron in conditii de seceta.
Norma de solutie la hectar este de 2-4 L(cu norma mare in conditii de seceta), timpul optim de pauza pana la prima ploaie fiind de minim 2 ore. Aplicarea tratamentului cu Erbicidul Zeagran 340 SE , se va face cu echipament terestru, pe vreme linistita (viteza vantului sub 3 m/s) in scopul evitarii driftului pentru culturile sensibile floarea-soarelui, sfecla, leguminoase, pomi, vie, legume, etc.).
In cazul in care este nevoie de combaterea si a buruienilor monocotiledonate inclusiv Sorghum halepense din rizomi se va aplica Zeagran in combinatie cu erbicide pe baza de nicosulfuron.
Nu sunt inregistrate simptome fitotoxice asupra hibrizilor de porumb cultivati cu conditia respectarii fazei optime de tratament a plantelor de porumb (4-6 frunze).
Recomandare de utilizare:
Cultură ROAgent Dăun.Nume RODozăPauzăNr.Trat.
porumb (porumb 4-6 frunze, dicotilele 2-4 frunze, Cirsium max. 10 cm inaltime)Buruieniburuieni dicotiledonate anuale si partial perene2,0 l/ha postemergent
Date tehnice
Producator: Nufarm GmbH & CO KG Austria
Clasificare produs: Xn (nociv), N (periculos pentru mediu)
Substanta activa: 90 g/l bromoxynil + 250 g/l terbutilazina
Conditionare: SE-suspensie emulsionabila
Informații suplimentare

Informații suplimentare

Gramaj

1 l

Livrare
Promotii
Cosul meu