Erbicid MUSTANG

Pret de la: 22,00 lei

Acumuleaza pana la 120 puncte.

Descriere

PROPRIETATI FIZICO-CHIMICE: Mustang se prezinta sub forma unui lichid alb, opac, omogen, cu miros fenolic, ce contine: 6,25 g/l FLORASULAM si 300 g/L acid 2,4 D EHE. Formularea produsului suspoemulsie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp, dar cu o buna capacitate de revenire in sistem omogen. Nu este inflamabil, nu este volatil, nu este coroziv.

TIMP DE PAUZA: Intervalul de timp de la aplicarea produsului pana la recoltare este de 3 saptamani.

MOD DE ACTIUNE: Mustang este un erbicid selectiv, sistemic, actionand asupra buruienilor dicotile anuale si perene. In conditii de camp lucreaza ca erbicid foliar ce penetreaza frunzele prin stomate si este transportat in tesuturile de crestere. Actioneaza numai asupra buruienilor prezente in momentul aplicarii (postmergent).

MOD DE INTREBUINTARE: Produsul nu se aplica la porumbul care a fost tratat cu insecticide organofosforice. Mustang este omologat ca erbicid postmergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura graului, orzului, orzoaicei, ovazului si porumbului. Produsul se aplica primavara la temperaturi de peste 5°C, spre deosebire de produsele standard, care devin active numai de la temperaturi de peste 8-10°C. Este important ca produsul Mustang sa nu fie folosit dupa nopti de inghet, intrucat in astfel de situatii eficacitatea sa scade foarte mult.

DOZA DE APLICARE: Doza omologata este de 0,4-0,6 l/ha, in functie de stasiul de dezvoltare al buruienilor, densitatea culturii si conditiile climatice. Fiind un erbicid foliar, eficacitatea ridicata se obtine cu particule de marime medie, volumul de apa fiind de 200-300 l/ha. Produsul se aplica la cereale paioase cand buruienile au 4-8 frunze, iar cultura de la inceputul infratirii pana la cel de-al treilea internod. La porumb, produsul se aplica cand buruienile dicotiledonate anuale au 2-4 frunze, cele perene au maxim10 cm inaltime, iar cultura se afla in stadiul de 4-6 frunze. In cazul culturilor infestate predominant cu Matricaria spp. este suficienta doza de 0,4 l/ha. Daca buruienile sunt intr-un stadiu avansat de dezvoltare si in cazul prezentei in cultura a buruienilor dicotiledonate perene este necesara o doza mai mare de 0,6 l/ha. 

Mustang nu are actiune remanenta: nu influenteaza negativ culturile postmergatoare, permitand insamantarea oricarei culturi incepand cu cereale paioase de toamna. Daca cultura tratata cu Mustang este distrusa din alte motive, se pot semana, la doua saptamani de la tratament, cereale de primavara, iar dupa patru saptamani porumb sau soia.

COMPATIBILITATE: Mustang este compatibil cu o gama larga de erbicide, insecticide si fungicide. Inainte de efectuarea amestecurilor cu alte produse de uz fitosanitar, se vor consulta tabelele de compatibilitate si se va efectua un test practic, respectand dozele prescrise. Mustang se poate aplica in amestec cu ingrasaminte foliare.

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Producator

Dow AgroSciences

Tip Produs

Erbicide

Cultura

Grau, Orz, Ovaz, Porumb

Gramaj

100 ml, 500 ml, 1 l

Livrare
Promotii
Erbicid MUSTANG
Erbicid MUSTANG
Pret de la: 22,00 lei
Cosul meu