Erbicid Radial

Pret de la: 45,00 lei

Acumuleaza pana la 475 puncte.

Descriere

Erbicid ce combate buruienile monocotiledonate (in special costreiul din rizomi) din porumb.

MOD DE ACTIUNE:

Nicosulfuronul este o substanta activa ce actioneaza puternic asupra costreiului fara sa afecteze porumbul.

Erbicidul Radial se aplica doar postemergent si este absorbit rapid in special prin frunzele, dar si prin radacinile buruienilor. Este translocat apoi ascendent si descendent in curentul de seva pana la nivelul punctelor de crestere (meristemelor), unde provoaca dereglari ireversibile in diviziunea celulara. Buruienile se opresc din crestere, apoi se inrosesc, se etioleaza si se necrozeaza. Moartea buruienilor intervine intr-o perioada de pana la 3 saptamani.
Porumbul reuseste printr-un mecanism propriu sa metabolizeze substanta activa din erbicid si sa o transforme in compusi biologic-inactivi, astfel ca la majoritatea hibrizilor nu este prezenta fitotoxicitatea.

MOD DE APLICARE:

Erbicidul Radial – 40 SC se aplica diferit (ca moment si doza ) in functie de speciile de buruieni graminee predominante:
– buruienile anuale si cele din seminte – se erbicideaza mai timpuriu (faza de 2-3 frunze ale buruienilor) si doze mai mici (0,8 l/ha), intr-un singur tratament
– gramineele perene – se erbicideaza  mai tarziu (10-25 cm inaltime la costrei) si in doze mai mari (1-1,5 l/ha), aplicate fie intr-un singur tratament, fie in 2 tratamente secventiale (metoda cea mai recomandata), astfel:
– tratamentul 1:  doza de 0,75-1 l/ha, in faza de infratire a buruienilor
– tratamentul 2:  doza de 0,5-0,75 l/ha, la reinfestare, dupa circa 2-3 saptamani

Recomandam ca tratamentele sa fie facute atunci cand porumbul este in stadiul de 2 – maxim 6 frunze, pentru a evita fitotoxicitatea.

Pentru a patrunde complet in planta este necesar ca dupa efectuarea tratamentului sa nu ploua pentru o perioada de 4 – 5 ore.

Volum de apa: 200 – 400 l/ha

Actiunea erbicidului Radial –este mult influentata de conditiile climatice si de vegatatie din momentul aplicarii. Absorbtia si translocarea se fac mai intens si rapid  atunci cand buruienile au conditii optime de crestere (lumina, caldura, apa, hrana) si ca urmare efectul de distrugere este mai complet.
Pentru combaterea mai multor specii de buruieni se poate erbicida si cu erbicidul 2,4 D 660 SL (acid 2,4-D 660 g/l), in special cand buruienile dicotiledonate sunt in faza de rozeta.

Buruieni combatute de Radial

Buruieni monocotiledonate anualeSetaria spp. (mohor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Digitaria sanguinalis (meisor)

Buruieni monocotiledonate perene: Sorgum halepense (costrei atat din seminte cat si din rizomi) si Agropyron repens (pir).

Efect partial de combatere asupra unor dicotiledonateAmaranthus retroflexus (stir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zarna), Polygonum spp. (iarba rosie), Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (mustar), Datura stramonium (ciumafaie).

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Producator

Adama Essentials

Tip Produs

Erbicide

Cultura

Porumb

Gramaj

250 ml, 500 ml, 1 l, 5 l

Livrare
Promotii
Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Erbicid Radial”

Erbicid Radial
Erbicid Radial
Pret de la: 45,00 lei
Cosul meu