Erbicid Frontier Forte

Pret de la: 179,00 lei

Acumuleaza pana la 1.650 puncte.

Descriere

Erbicid Frontier Forte

Substanta activa: 720 gr/litru dimetenamid-P

Modalitate de ambalare: 10 Litri

Caracteristici: Erbicid pe baza de dimetenamid 720 gr/litru, optic activ, selectiv, cu un control asupra buruienilor monocotiledonate: Digitaria spp. (meisor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Setaria spp. (mohor), Panicum spp. (sorg), si unele dicotiledonate: Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Datura spp. (ciumafaie), Galium aperine (turita), Hibiscus trionum (zamosita), Lamium purpureum (sugel), Matricaria spp. (musetel), Polygonum spp. (troscot), Portulaca oleracea (iarba grasa), Sonchus arvensis (susai). Dozele sunt de 0.8-1.2 l/ha, in functie de cultura si gradul de imburuienare; tratamentele se aplica fie inainte de semanat, cu incorporarea la 2-5 cm sau preemergent, in conditiile unei primaveri umede.
Produsul este persistent pana la 2 luni fara a lasa reziduuri culturilor succesoare. Dimetenamidul se descompune (mai ales prin intermediul microorganismelor din sol) in proportie de 90% in doua luni de la aplicare. Ritmul degradarii este diferit in functie de tipul de sol, conditiile de umiditate si temperatura. Efectul maxim al erbicidului Frontier Forte poate fi atins in intervalul de 7-10 zile de la aplicare, produsul este solubilizat in stratul superficial de sol prin intermediul precipitatiilor sau al apei de irigatie (10-15 l/m²).

Mod de actiune: Frontier Forte este un erbicid de sol cu aplicare in preemergenta buruienilor si/sau plantelor cultivate. In primaverile secetoase , pe solurile cu umiditate insuficienta, se recomanda aplicarea erbicidului inainte de semanat si incorporare superficiala in sol la 2-5 cm adancime. La cartof se erbicideaza preemergent dupa prima sau a doua rebilonare.Imediat dupa aplicare nu se mai intra cu alte utilaje pe teren, pentru a nu distruge pelicula de erbicid. Nu se recomanda aplicarea erbicidului dupa rasarirea plantelor cultivate si/sau buruienilor.

Avantajele utilizarii erbicidului Frontier Forte:
– Substanta activa este preluata de buruienile in curs de germinare, mai ales prin coleopatii. Cantitati foarte mici din substanta activa sunt preluate de radicula (traseu secundar).
– Inhiba cresterea si alungirea celulara si influenteaza sinteza proteica.
– Substanta activa trebuie sa fie prezentata in stratul superficial de sol (0-5 cm adancime) in momentul geminarii (inaintea rasaririi) buruienilor.
– Umiditatea suficienta in sol favorizeaze solubilizarea, formarea peliculei si absorbtia.
– Produsul are selectivitate fiziologica.

Plante tratate: Floarea Soarelui, Porumb, Soia, Sfecla, Cartof

Buruieni combatute:

Monocotiledonate : Digitaria sanguinalis (merisor), Echinochloa crus-galli, (iarba barboasa), Setaria spp. (mohor), Panicum capillare, dichotomiflorum (mei salbatic).

Dicotiledonate : Amaranthus spp . (Stir), Anthemis arvensis (romanita), Capsella bursa-pastoris (traista-ciobanului), Datura stamonium (ciumafae), Galium aparine (turita), Hibiscus trionum (zamosita), Polygonum spp. (hrisca, iarba rosie), Portulaca oleracea (iarba grasa), Thalaspi arvense (pungulita), Sonchus arvensis (susai), Stachys annua (cinstet).

Producator: Basf

CulturaBuruieni combatuteMomentul aplicariiDoza
Floarea soareluiMonocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, meisor) si unele dicotiledonate anuale (stir)ppi 3-4 cm (in conditii de seceta) preemergent (in conditii de umiditate)0.8 l/ha (soluri cu 2% humus)
1.2 l/ha (soluri cu 2-3 % humus)
1.4 l/ha (soluri > 3% humus)
CartofMonocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, meisor) si unele dicotiledonate anuale (spanac salbatic, busuioc salbatic, hrisca urcatoare, rocoina, stir)Preemergent0.8-1.4 l/ha
1.4 l/ha pentru soluri infestate cu zarna, cornaci, turita)
Sfecla de zaharMonocotiledonate anuale si unele dicotiledonate anualePreemergent (in primaverile secetoase se va aplica ppi cu incorporare 3-5 cm)0.8-1 l/ha
1 l/ha pe solurile cu un continut in humus >3%
PorumbMonocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, meisor) si unele dicotiledonate anuale (stir si partial spanac salbatic)ppi 3-4 cm (in conditii de seceta) preemergent (in conditii de umiditate)0.8 l/ha (soluri usoare cu 25 humus)
1.2 l/ha (soluri cu 2-3 % humus)
1.4 l/ha (soluri >3% humus)
SoiaMonocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, meisor) si unele dicotiledonate anuale (stir)ppi 3-4 cm (in conditii de seceta) preemergent (in conditii de umiditate)0.8 l/ha (soluri usoare cu 25 humus)
1.2 l/ha (soluri cu 2-3 % humus)
1.4 l/ha (soluri >3% humus)
Informații suplimentare

Informații suplimentare

Producator

Basf

Tip Produs

Erbicide

Cultura

Porumb

Gramaj

1 l, 10 l

Livrare
Promotii
Erbicid Frontier Forte
Erbicid Frontier Forte
Pret de la: 179,00 lei
Cosul meu