Descriere
Drojdie de vin Saccharomyces Cerevisiae – drojdie uscata, recomandat pentru fermentarea mustului la vin alb, rosu sau la alte musturi de fructe.
Caracteristici Drojdie de vin Saccharomyces Cerevisiae:
– fermentatia alcoolica reprezinta un factor foarte important ce determina in mare masura, calitatea finala a vinului obtinut
– folosind Drojdia de vin Saccharomyces Cerevisiae se poate obtine o fermenatie completa si in cazul in care se lucreaza cu fructe / struguri mucegaite, intrate in putrefactie
– Drojdia de vin Saccharomyces Cerevisiae fermenteaza doar la temperaturi peste 14ºC
Doza si mod de administrare:
– doza recomandata este de 20 g Drojdie de vin Saccharomyces Cerevisiae la 1 hl de must, suc – cand se porneste de la fructe cu calitati optime
– doza de 30 – 40 g Drojdie de vin Saccharomyces Cerevisiae la 1 hl must, suc – cand se lucreaza cu fructe mucegaite sau fructe intrate in putrefactie
La fiecare 20 g Drojdie de vin Saccharomyces Cerevisiae se adauga 250 ml apa calda, la temp. 35-40°C, se omogenizeaza si se lasa la inmuiat 15 minute, dupa care se adauga 250 ml must , se lasa iar la inmuiat, de data aceasta 20 de minute si la final se poate amesteca cu intreaga cantitate de must
Informații suplimentare
Informații suplimentare
Gramaj | 20 g |
---|