Doxivan wsp 50 gr

53,00 lei

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat doar din farmacie pe bază unei rețete eliberată de un medic veterinar. Pentru orice întrebări sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon +4 0759 507 341.

Descriere

DOXIVAN WSP*,  500 mg/g, pulbere pentru administrare în apa de băut la  porcine, pui de găină (broileri) si curcani

DECLARAREA SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE

1 g de pulbere conţine:
Substanta activa
Doxiciclină hiclat: 500 mg (echivalent cu 433 mg doxiciclină bază)

INDICAŢIE (INDICATII)

In tratamentul bolilor digestive, respiratorii si articulare produse de microorganisme sensibile la doxiciclină la porcine, pui de găină (broileri) si curcani:

Porcine: sindromul bolilor respiratorii  produs de Mycoplasma hyopneumoniae, Bordetella bronchiseptica si  Actinobacillus pleuropneumoniae.

Pui de găină (broileri): boli digestive produse de E. coli, holera aviara produsa de Pasteurella multocida, boli respiratorii produse de Mycoplasma gallisepticum, Ornithobacterium rhinotracheale.

Curcani: boli respiratorii si ale articulatiilor produse de Mycoplasma synoviae

CONTRAINDICAŢII

Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

Nu se utilizeaza la animalele  cu afecțiuni renale.

Nu se utilizează la animalele cu disfuncţii hepatice.

REACŢII ADVERSE

Nu se cunosc.

Dacă observaţi orice reactie adversa, chiar si cele care nu sunt deja incluse in acest prospect sau credeti ca medicamentul nu a avut efect va rugam informati medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ

Porcine, pui de găină ( broileri) si curcani

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) ŞI METODA DE ADMINISTRARE

Se administrează pe cale orală, ȋn  apa de băut.

Porcine: 10 mg doxiciclină hiclat/kg greutate corporala/zi, echivalent cu 20 mg Doxivan wsp/kg greutate corporala, timp de 5 zile consecutiv.

 Pui de găină (broileri):

 În cazul infecțiilor produse de E. coli și  P. multocida:10 mg doxiciclină hiclat/kg greutate corporala/zi, echivalent cu 20 mg Doxivan wsp/kg greutate corporala, timp de 5 zile consecutiv.

 În cazul infecțiilor produse de Mycoplasma gallisepticum:20 mg doxiciclină hiclat/kg greutate corporala/zi, echivalent cu 40 mg Doxivan wsp/kg greutate corporala  timp de 5 zile consecutiv.

 În cazul infecțiilor produse de Ornithobacterium rhinotracheale:10 mg doxiciclină hiclat/kg greutate corporala/zi, echivalent cu 20 mg Doxivan wsp/kg greutate corporala, timp de 4 zile consecutiv.

 Curcani:

 În cazul infecțiilor produse de Mycoplasma synoviae:20 mg doxiciclină hiclat/ kg greutate corporala /zi, echivalent cu 40 mg Doxivan wsp/kg greutate corporala, timp de 5 zile consecutiv.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Trebuie respectate urmatoarele recomandari de dozare:

Instructiuni de administrare la pasari:

In functie de doza recomandata si de numarul si greutatea pasarilor care vor fi tratate, cantitatea zilnica exacta de Doxivan wsp  trebuie calculata pe baza următoarei formule:

…mg Doxivan wsp         Greutatea corporală medie

/kg de greutate corporala/zi x (kg) a pasarilor de tratat=

 Consumul zilnic mediu de apă (l) per pasare

= …mg Doxivan wsp per l de apa de baut  

Pentru a asigura o administrare corectă, greutatea corporală trebuie determinata cat mai exact posibil.

Consumul de apă medicamentată depinde de starea clinică a  pasarilor. Pentru a obtine o dozare corectă, concentrația de doxiciclină trebuie ajustată corespunzător. Se recomanda utilizarea unor echipamente de cantarire calibrate corespunzător daca dacă nu se utilizează tot conținutul ambalajului. Cantitatea zilnica de produs trebuie adăugată in apa de baut în asa fel încât întreaga medicație sa fie consumata in 24 de ore. Apa medicamentată trebuie împrospătată sau înlocuită  la fiecare 24 de ore. Se recomanda prepararea unei solutii preliminară concentrată de aproximativ 100 grame de produs la un litru de apa de baut urmată de diluarea ulterioara a acesteia până la concentratiile terapeutice. Alternativ, solutia concentrata poate fi utilizata intr-un dozator proportional de  medicatie cu apa. 

 Instructiuni de administrare la porcine:

Cantitatea zilnica exacta de Doxivan wsp  la porcine (…mg Doxivan wsp per l de apa de baut)  se va calcula pe baza aceleeasi formule de la pasari.

 La specia tinta porcine se vor respecta aceleasi instructiuni de administrare ca la pasari.

TIMP DE AŞTEPTARE

Carne si organe:

  Porcine : 8  zile

  Pui de gaina (broileri) :  7 zile

  Curcani : 17 zile

Nu se utilizează la pasarile  (gainile si curcile) care produc oua pentru consum uman.

 

 

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Brand

Livrare
Promotii
Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Doxivan wsp 50 gr”

Cosul meu