Antiinfectios injectabil florfenidem 300 mg/ml 100 ml

87,00 lei

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat doar din farmacie pe bază unei rețete eliberată de un medic veterinar. Pentru orice întrebări sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon +4 0759 507 341.

Descriere

FLORFENIDEM 300 mg/ml
soluție injectabilă pentru: porcine, bovine, ovine
Florfenicol

COMPOZIȚIE:
Fiecare ml conține:

Substanța activă:

Florfenicol – 300 mg

lNDlCAȚII:
Porcine:

Tratamentul infecțiilor respiratorii acute cauzate de Actinobacillus pleuropneumoniae, Mycoplasma hyopneumoniae și Pasteurella multocida sensibile la florfenicol.

Bovine:

Tratamentul preventiv (în efectivele în care boala a fast diagnosticată) și terapeutic al infecțiilor respiratorii acute cauzate de Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida și Histophilus somni sensibile la florfenicol.

Ovine:

Tratamentul infecțiilor respiratorii acute cauzate de Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida și Histophilus somni sensibile la florfenicol.

CONTRAINDICAȚII:
Nu se administrează la vierii, taurii și berbecii destinați reproducției.

Nu se administrează în caz de hipersensibilitate cunoscută la substanța activă sau la oricare din excipienți.

Nu se utilizează la purceii mai mici de 2 kg. Nu se administrează la mieii cu vârstă sub 7 săptămâni.

REACȚII ADVERSE:
Porcine:
Efectele comune observate care pot afecta 50% din animale sunt diareea tranzitorie și/sau eritem/edem peri-rectal sau rectal. Aceste efecte persistă timp de o săptămână.
Inflamații ușoare tranzitorii se pot observa 5 zile la locul de injectare. Leziunile inflamatorii ale locului de injectare se pot observa cel mult 21 de zile.
Bovine:

În timpul tratamentului pot apărea fecale moi și o scădere a consumului de hrană. După întreruperea tratamentului animalele se recuperează complet și rapid.

Administrarea produsului intramuscular și subcutanat poate cauza o reacție inflamatorie la locul de injectare, care poate persista timp de 14 zile.

În cazuri foarte rare, la bovine au fost raportate cazuri de șoc anafilactic.

Ovine:
În timpul tratamentului poate să apară o scădere a consumului de hrană. După întreruperea tratamentului animalele se recuperează complet și rapid.

Administrarea produsului intramuscular poate cauza o reacție inflamatorie la locul de injectare care poate persista timp de 28 de zile. De obicei aceste reacții sunt ușoare și tranzitorii.

Dacă observați orice reacție adversă, chiar și cele care nu sunt deja incluse în acest prospect, sau credeți că medicamentul nu a avut efect, vă rugăm să informați medicul veterinar.

SPECII ȚINTĂ:
porcine, bovine și ovine.

MOD DE ADMINISTRARE:
Porcine – tratament:

Doza recomandată este de 15 mg florfenicol/kg greutate corporală (1 ml produs pe 20 kg greutate corporală) prin injectări intramusculare în musculatura gâtului de două ori la interval de 48 de ore utilizând ac numărul 16.

Volumul dozei administrate într-un singur loc nu trebuie să depășească 10 ml.

Este recomandată tratarea animalelor în stadiul incipient al bolii și evaluarea răspunsului la tratament la 48 de ore după a doua injectare. Dacă semnele clinice ale bolii respiratorii persistă după 48 de ore de la ultima injectare, tratamentul trebuie schimbat utilizând altă formulă sau alt antibiotic și continuat până ce semnele clinice au dispărut.
Bovine – tratament:

Pe cale intramusculară:
20 mg florfenicol/kg greutate corporală (1 ml produs pe 15 kg greutate corporală) se vor administra de două ori la interval de 48 de ore utilizând ac numărul 16.
Injectarea se va realiza doar în musculatura gâtului.

Pe cale subcutanată:
40 mg florfenicol/kg greutate corporală (2 ml produs pe 15 kg greutate corporală) se vor administra o singură dată utilizând ac numărul 16.
Volumul dozei administrate într-un singur punct nu trebuie să depășească 10 ml.

Bovine – prevenție:
Pe cale subcutanată:
40 mg florfenicol/kg greutate corporală (2 ml produs pe 15 kg greutate corporală) se vor administra o singură dată utilizând ac numărul 16.
Volumul dozei administrate într-un singur punct nu trebuie să depășească 10 ml.Se vor utiliza ace și seringi sterile și uscate. Pentru a asigura un dozaj corect evitând astfel subdozarea, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil.

Pentru a nu perfora dopul de mai mult de 20 de ori, utilizatorul trebuie să selecteze tipul de prezentare a produsului în funcție de specia țintă care trebuie tratată. Când se realizează tratament de grup, se va utiliza un ac care se va atașa de dopul flaconului pentru a evita perforarea dopului în exces. Acul se va detașa după tratament.

Ovine – tratament:

20 mg florfenicol/kg greutate corporală (1 ml produs pe 15 kg greutate corporală) prin injectări intramusculare se vor administra zilnic, timp de 3 zile consecutiv.
Volumul dozei administrate într-un singur punct nu trebuie să depășească 4 ml.

Studiile farmacocinetice au demonstrat că media concentrațiilor plasmatice rămâne peste CMI 90 (1 µg/ml) timp de până la 18 ore după administrarea produsului în dozele recomandate pentru tratament.
Studiile preclinice au demonstrat susținerea intervalului de tratament recomandat (24 ore) pentru germenii patogeni țintă cu CMI de până la 1 µg/ml.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:
Nu utilizați produsul dacă observați semne vizibile de deteriorare a ambalajului primar.

TIMP DE AȘTEPTARE:
Carne și organe:

Porcine: 14 zile

Bovine: administrare IM (20 mg/kg greutate corporală, 2 administrări): 30 zile            
            administrare SC (40 mg/kg greutate corporală, 1 administrare): 44 zile

Ovine: 37 zile

Lapte:
Nu se utilizează laptele provenit de la animalele tratate, inclusiv animalele gestante de la care se intenționează colectarea laptelui pentru consumul uman.
 
Timpul de așteptare începe de la ultima administrare a medicamentului.
Trebuie ținut cont că, indiferent de perioada de așteptare, nici un produs de origine animală nu poate fi utilizat pentru consumul uman în timpul tratamentului.

Precauții speciale pentru depozitare:

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

A nu se păstra la temperatură mai mare de 25 °C.
A nu se refrigera.

A se feri de îngheț.

A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă.

Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 28 zile.

ATENȚIONĂRI SPECIALE:
Atenționări speciale pentru fiecare specie țintă:

A nu se depăși doza de tratament recomandată sau durata recomandată a tratamentului.
Precauții speciale pentru utilizare la animale:
Dezinfectați dopul flaconului la extragerea fiecărei doze.
Utilizați seringi și ace sterile.
Nu se perforează dopul flaconului mai mult de 25 de ori.
Produsul va fi utilizat pe baza testării sensibilității antimicrobiene și se va lua în considerare 
legislația națională cu privire la utilizarea substanțelor antimicrobiene. Utilizarea produsului diferit de instrucțiunile date în SPC poate crește prevalența bacteriilor rezistente la florfenicol și poate scădea eficacitatea tratamentului cu alți amfenicoli din cauza potențialului de rezistență încrucișată.
Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:

Nu utilizați acest produs în cazurile de hipersensibilitate cunoscută la substanța activă sau la excipienți. Pentru a se evita autoinjectarea, produsul trebuie manipulat cu prudență. În cazul autoinjectării accidentale solicitați imediat sfatul medicului și prezentați acestuia prospectul produsului sau eticheta. Contactul direct cu pielea trebuie evitat datorită sensibilizării, dermatitei de contact sau a posibilelor reacții de hipersensibilizare la substanța activă sau excipienți, care pot apărea. Este recomandată purtarea manușilor de protecție. Nu se mănâncă, bea sau fumează în timpul administrării produsului.

Utilizare în perioada de gestație și lactație:

Studiile pe animalele de laborator nu au evidențiat nici un potențial embriotoxic sau fetotoxic al florfenicolului. Totuși, siguranța produsului la speciile țintă nu a fost demonstrată asupra performanței reproductive, a gestației și a lactației. Utilizarea produsului florfenidem soluție injectabilă pe parcursul perioadei de gestație și lactație nu este recomandată din acest motiv.

lnteracțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune:

Nu există date disponibile.
Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidot):

La porcine, după administrarea unei doze de trei ori mai mare decât doza recomandată s-a observat o scădere a sporului în greutate, a consumului de hrană și apă. După administrarea unei doze de cinci ori mai mare decât doza recomandată poate apărea voma.

La ovine, după administrarea unei doze de trei ori mai mare decât doza recomandată s-a observat o scădere a consumului de hrană și apă. Alte efecte secundare constatate sunt: letargie, emaciere și fecale moi. După administrarea unei doze de cinci ori mai mare decăt doza recomandată poate apărea aplecarea capului, cel mai probabil ca urmare a iritării locului de injectare.

La bovine – nu se cunosc.

Incompatibilități:

În absența studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.


PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR:
Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.

Solicitați medicului veterinar informații referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare.
Aceste măsuri contribuie la protecția mediului.

PREZENTARE:
Cutie de carton x 1 flacon x 100 ml.

 

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Brand

Livrare
Promotii
Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Antiinfectios injectabil florfenidem 300 mg/ml 100 ml”

Cosul meu