Acaricid exzolt suspensie orala 1 l

11.834,00 lei

ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat doar din farmacie pe bază unei rețete eliberată de un medic veterinar. Pentru orice întrebări sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon +4 0759 507 341.

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI:
EXZOLT SUSPENSIE ORALĂ 1L

10mg/ml soluție pentru administrare în apa de băut la pui
fluralaner

 

COMPOZIȚIE
1 ml conține:
Substanța activă: 10mg fluralaner.
Soluție pentru administrarea în apa de băut.
Soluție de la galben deschis până la galben închis.

 

INDICAŢII
Tratamentul împotriva infestației cu acarieni roșii a puilor (Dermanyssus gallinae) la tineret înlocuire rase ușoare și rase grele, reproducători și găini ouă consum.

CONTRAINDICAŢII
Nu sunt.

REACŢII ADVERSE
Nu sunt.
Dacă observați orice reacție adversă, chiar și cele care nu sunt deja menționate în acest prospect sau credeți ca medicamentul nu a avut efect, vă rugăm să informați medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ
Reproducători, tineret înlocuire rase ușoare și rase grele, găini ouătoare.

DOZE, CĂI ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Pentru administrare în apa de băut.
Doza este de 0,5 mg fluralaner pe kg greutate corporală (echivalent cu 0,05 ml de produs), administrat de două ori, la interval de 7 zile. Trebuie administrată cura completă de tratament pentru efectul terapeutic întreg.
Dacă este indicată altă cură de tratament, intervalul dintre două cure de tratament trebuie să fie de cel puțin 3 luni.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ 
Se determină perioada de timp (între 4 și 24 ore) în care se administrează apa medicamentată în ziua tratamentului. Această perioadă de timp trebuie să fie suficient de lungă pentru a permite tuturor păsărilor să primească doza necesară. Se estimează câtă apă vor consuma păsările pe perioada tratamentului bazat pe volumul de apă consumat de păsări în zilele precedente. Produsul trebuie adăugat la volumul de apă pe care păsările îl vor consuma într-o zi. Nici o altă sursă de apă nu trebuie să fie disponibilă în perioada de tratament.
Se calculează volumul de produs necesar bazat pe greutatea totală a păsărilor dintr-o hală care sunt de tratat. Pentru a se asigura administrarea dozei corecte, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis și se va utiliza un dispozitiv de dozare precis pentru măsurarea volumului calculat al produsului care urmează a fi administrat.
Volumul necesar de produs pentru fiecare zi de tratament e calculat pentru greutatea corporală (kg) totală a întregului efectiv de păsări care urmează să fie tratate:

Volumul de produs (ml) pentru ziua de tratament =  Greutatea corporală totală (kg) a puilor care sunt tratați x 0,05 ml/kg

Prin urmare, 500 ml de produs tratează 10 000 kg greutate corporală (ex. 5 000 pui de 2 kg greutate corporală fiecare) pe ziua de administrare a tratamentului.
Pentru prepararea apei medicamentate se vor urma instrucțiunile de mai jos, în ordinea descrisă:
• Se verifică sistemul de adăpare pentru a verifica dacă funcționează corespunzător și nu prezintă scurgeri; de asemenea se asigură ca apa este disponibilă la toate niplurile și adăpătorile tip clopot de băut.
• Pentru fiecare zi de tratament, apa medicamentată trebuie proaspăt preparată.
Amestecați volumul cerut de produs cu apă într-un bazin mare pentru medicamente sau creați o soluție stoc într-un recipient mic. Soluția stoc trebuie ulterior diluată cu apa de băut și administrată în timp, utilizând un repartitor sau o pompă de dozare. Se adaugă produsul și apa simultan pentru a se evita formarea de spumă. Este important să se clătească dispozitivul de măsurare utilizat pentru măsurarea volumului de produs cerut pe parcursul fazei de umplere, pentru a asigura că doza completă este golită complet în bazinul de medicament sau soluția stoc și nu rămân reziduuri în dispozitivul de măsurare. Soluția se amestecă ușor sau conținutul din bazinul de medicament până când apa medicamentată este omogenă. Se conectează bazinul de medicație sau repartitorul sau pompa de dozare la sistemul de apă de băut.
• Se asigură că pompa de dozare este setată corespunzător pentru a distribui apa medicamentată pe parcursul perioadei predeterminate de tratament (ore).
• Umpleți liniile de băut cu apă medicamentată și verificați dacă apa medicamentată a ajuns până la capătul liniilor. Această procedură trebuie repetată în fiecare zi de administrare.

După fiecare tratament administrat, umpleți recipentul de soluție stoc cu apă curată (fără medicament) pentru a clăti liniile de apă. 

TIMP DE AŞTEPTARE
Carne și organe: 14 zile.
Ouă: 0 zile.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la vederea sau îndemâna copiilor.
Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.
A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe etichetă.
Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 1 an.
Perioada de valabilitate a apei medicamentate: 24 ore.

ATENŢIONĂRI SPECIALE
Precauții speciale pentru fiecare specie țintă:

Următoarele practici trebuie evitate deoarece acestea cresc riscul de dezvoltare a rezistenței și în final poate rezulta o terapie ineficientă:
– utilizarea prea frecventă și repetată a acaricidelor din aceeași clasă o perioadă prea lungă de timp,
– subdozarea, care poate fi rezultat al unei estimări greșite a greutății corporale, administrarea greșită a produsului, lipsa calibrării dispozitivului pentru măsurarea volumului.
Precauții speciale pentru utilizare la animale:
Măsuri stricte de biosecuritate a halei și fermei trebuie implementate pentru prevenirea reinfestării halei tratate. Pentru asigurarea controlului pe termen lung a populației de acarieni în hala tratată este esențial să fie tratate celelalte hale de păsări infestate din apropierea halei tratate.
Precauții speciale care vor fi luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Produsul medicinal veterinar poate produce iritații ușoare la nivelul pielii și/sau ochilor.
Evitați contactul cu pielea, ochii și mucoasele.
Nu mâncați, nu beți sau nu fumați când manipulați produsul.
Spălați mâinile și pielea care a fost în contact cu apă și săpun după ce se utilizează produsul.
În cazul contactului cu ochii, clătiți imediat cu apă.
Dacă produsul se varsă, îndepărtați hainele respective.
Fertilitate si perioada de ouat:
Siguranţa produsului medicinal veterinar a fost demonstrată la reproducători și găini ouă consum. Produsul se poate utiliza în perioada de ouat.
Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidot):
Nu au fost observate reacții adverse ca urmare a tratamentului la puii în vârstă de 3 săptămâni cu de 5 ori doza recomandată, cu o durată de tratament de 3 ori mai mare față de durata recomandată de tratament.
Nu au fost observate efecte negative la producția de ouă când păsările ouătoare au fost tratate cu de 5 ori doza recomandată, cu o durată de tratament de 3 ori mai mare față de durata recomandată de tratament.
Nu au fost observate efecte adverse cu privire la performanțele reproductive la păsările de reproducție care au fost tratate cu de 3 ori doza recomandată, cu o durată de tratament de două ori mai mare față de durata recomandată de tratament.
Incompatibilități:
În absenţa studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ
Exzolt nu trebuie deversat în cursurile de apă deoarece poate fi periculos pentru nevertebratele acvatice.
Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.
Solicitaţi medicului veterinar sau farmacistului informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

MOD DE AMBALARE
Flacon x 1L.

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Brand

Livrare
Promotii
Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Acaricid exzolt suspensie orala 1 l”

Cosul meu